Direkcija uvodi stanarske PARKING KARTE

Lokalne vesti - Sreda 02.11.2016 - 11:17

Direkcija za izgradnju grada Vranja razmatra uvođenje stanarskih parking karata za žitelje centra grada, potvrdio je OK Radiju direktor ovog preduzeća Saša Sentić.

Lenjinova: Nov režim saobraćaja donosi i nove mere nadležnih FOTO D. Ristić/OK Radio Lenjinova: Nov režim saobraćaja donosi i nove mere nadležnih FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovakav režim je u razmatranju za žitelje delova grada u blizini postojećih parking mesta, kao i za ulice u kojima će biti obeležena nova parking mesta u skladu sa nedavno usvojenim elaboratom tehničke regulacije saobraćaja u 11 ulica u gradu.

Prema rečima direktora Sentića, cilj je da se pomogne građanima čije je prebivalište u blizini parking mesta.

- Građani bi ovu stanarsku parking kartu plaćali po povlašćenim, znatno nižim cenama od postojećih, kako to ne bi bilo preveliko finansijsko opterećenje za njih, dok bi za druge vozače važio dosadašnji režim.

Stanarske karte bi važile samo za parking mesta u ulici u kojoj vlasnik vozila ima prebivalište.

Ukoliko vlasnik živi u Lenjinovoj ulici, on bi kartu sa povlašćenom cenom mogao da koristi samo u toj ulici, a ne i u drugim.


Ovakav režim je uveden u mnogim gradovima u Srbiji, mi smo stupili u kontakt sa Parking servisom u Novom Sadu i njihova iskustva su jako pozitivna – objašnjava Sentić.

Trenutni režim naplate parkiranja za građane je po tarifama od 35 dinara na sat u prvoj zoni, 30 dinara u drugoj.

Dnevne karte se izdaju po ceni od 200 dinara za prvu i 100 dinara za drugu zonu, dok mesečne karte koštaju 1.000, odnosno 1.200 dinara po zonama.

Odluku o stanarskim parking kartama moraće najpre da usvoji Nadzorni odbor Direkcije, zatim Gradsko veće, a cenovnu kategoriju moraće da odobri i gradska skupština.

Sentić navodi da će usvajanje najverovatnije uslediti nakon 1. decembra, što je rok za transformaciju Direkcije za izgradnju, u okviru koje se očekuje odvajanje Parking servisa kao posebnog javnog preduzeća.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: