Dodeljenje nagrade 4. OKTOBAR

Lokalne vesti - Nedelja 04.10.2015 - 15:48

Svečanom sednicom Skupštine grada u nedelju je obeležen Dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.

Nagrađeni u Skupštiini grada FOTO vranje.org.rs Nagrađeni u Skupštiini grada FOTO vranje.org.rs

Javna priznanja "4.oktobar" ove godini su dobili profesor Vladimir Đukić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i Dom vojske u Vranju.

Državni sekretar Đukić odrekao se svoje nagrade od 50.000 dinara u korist Bolnice u Vranju, i najavio dalju podršku rukovodstvu Zdravstvenog centra, a naročito u izgradnji novog Hirurškog bloka.

Predsednik Skupštine Slobodan Stamenković čestitao je Vranjancima 97. godišnjicu slobode, i istakao da je Veliki rat za Srbe jedna od najvažnijih kolektivnih uspomena, ono ,,mesto sećanja" koje čini temelj nacionalnog identiteta.

- Ovo je dan susreta prošlosti i sadašnjosti. Vranjanci su preživeli tri teške godine i to ne smemo da zaboravimo.
Ne smemo odustati i zaboraviti na izvojevane vrednosti naših predaka da one ne bi postale uzaludne zbog nas samih, a još više zbog budućih naraštaja jer je za naš narod sloboda uvek bila čista i svetla - rekao je Stamenković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: