Đoša novi direktor JUMKA

Lokalne vesti - Sreda 22.04.2015 - 08:44

Vršilac dužnosti direktora „Jumka“ u Vranju Goran Đorđević (SNS) izabran je za direktora te kompanije na sednici Nadzornog odbora „Jumka“ održanoj u ponedeljak.

Ima li problema oko imenovanja Đorđevića? foto A. Stojković Ima li problema oko imenovanja Đorđevića? foto A. Stojković

Đorđević je izabran jednoglasno od strane četiri člana NO, ne uključujući jednu članicu iz Beograda koja je bila sprečena da prisustvuje sednici.

Na konkursu za direktora raspisanom 19. marta ove godine javila su se dva kandidata.

Jedan je Goran Đorđević, dosadašnji vršilac dužnosti direktora kompanije, a druga kandidatkinja bila je Ivana Stošić, menadžerka Biznis inkubator centra.

Prema njenim rečima, cela stvar oko imenovanja direktora odrađena je protivzakonito, jer kandidati nisu pozivani na razgovor po konkursu.

Predsednik Nadzornog odbora „Jumka“ Branislav Popović smatra da nije ni bilo potrebe za intervjuima.

– Praktično nam je bio skučen izbor, pošto Đorđević radi već u „Jumku“, a Stošićeva je na porodiljskom bolovanju.
 

Jednostavno, nismo želeli da pravimo neke promene koje ne znamo ni kakve bi bile. Zato smo se odlučili da Đorđeviću damo mandat u naredne četiri godine – kaže Popović.

On dodaje da bi kandidati morali da prođu intervju, da ih je bilo više, i ne očekuje da će Đorđevićeva protivkandidatkinja Ivana Stošić da pravi probleme oko ovog konkursa.

– Nismo želeli da radimo razgovore sa kandidatima i da odugovlačimo jer ih je bilo dvoje. Ispalo bi da se mi kao Nadzorni odbor nešto premišljamo i razmišljamo i zato smo odlučili da to ipak sada ovako završimo.

Sve je rađeno zakonski, bio je raspisan konkurs, tako da nema nikakvih problema – kaže Popović.

Sa druge strane, Stošićeva ne misli da problema nema i najavljuje obaranje konkursa, jer je sve, kako tvrdi, odrađeno protivzakonito.

– Ja sam šokirana. Tačno je da sam na porodiljskom bolovanju, ali to ne znači da sam bolesna. Porodiljsko nije isto što i trudničko, tako da je na meni da odlučim da li ću da ga prekinem ili ne.

Ovde je reč o čistoj diskriminaciji zbog koje će neko da odgovara. Izbor direktora je odrađen na nezakonit način i zbog toga će neko snositi posledice, jer neću da se zaustavim na ovome.
 

Najpre ću se obratiti zaštitniku građana, pa onda poverenici za rodnu ravnopravnost, nakon čega ću zatražiti reviziju postupka imenovanja i obaranje svega.

Konkurs je bio vrlo netransparentan i nedefinisan, a niko nije imao pravo da me diskriminiše i ne pozove na razgovor, samo zato što sam žena i na porodiljskom bolovanju – kaže Stošićeva.

Ona dodaje da je po zakonu sa svakim kandidatom morao biti obavljen intervju.

– Ja sam inače mnogo duže od gospodina Đorđevića u „Jumku“ i moji rezultati su daleko zavidniji od rezultata koje je on postigao. Ovo je definitivno najgrublji način vršenja diskriminacije.

Neko je sebi dao to pravo da govori u moje ime i da se krije iza mog porodiljskog odsustva. Obratiću se i Vladi Srbije, a s obzirom da je jedan od uslova bio i poznavanje svetskog jezika, insistiraću da intervju po novom konkursu bude na engleskom jeziku – kaže Stošićeva.

Inače, Goran Đorđević je od aprila 2014. godine do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora „Jumka“.

Konkurs za direktora raspisan je 19. marta, a zatvoren 2. aprila i on je na sednici NO dobio prvi direktorski mandat u „Jumku“ za naredne četiri godine, ukoliko konkurs ne bude ponovljen.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: