DRAME NA KUKAVICI: Preko smetova do bolesnih

Lokalne vesti - Četvrtak 12.01.2017 - 15:51

Vranje - Vatrogasno spasilačka ekipa iz Vladičinog Hana evakuisala je iz Gornjeg Jabukova, na padinama Kukavice G.S., ženu srednjih goidina, koja je težak srčani bolesnik.

Akcija spasavanja. Foto: FB Akcija spasavanja. Foto: FB

Vatrogasci su se probijali preko smetova ne bi li došli do bolesnice, i uz pomoć komšija uspeli da je prebace dva kilometra niže u selo, do mesta do kog je mogla da priđe ekipa hitne pomoći.

Prema poslednjim informacijama sa 110 centimetara snega, Kukavica ima najviše snega u Srbiji.

Iako su mnogi putevi čišćeni, vetar je napravio smetove, pa se do najudaljenijih kuća stiže samo motornim soanicama.

Takođe, i u selu Zebince, takođe na padinama Kukavice, intervenisali su gorska služba spasavanja i vatrogasci.
S obzirom da se radi o vrlo nepristupačnom terenu i velikim nanosima snega, do kuće bolesnika nije bilo moguće doći vozilom te su angažovani i pripadnici Gorske službe spasavanja koji su se velikim naporima probili do kuće.

Nije bilo mogućnosti za bezbedan transport bolesnika te su u pomoć pritekli pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a koji su motornim sankama uspeli da prevezu ekipu HMP do kuće bolesnika gde mu je i ukazana pomoć.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: