DS: Sad su svi EVROPEJCI!

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 14:38

Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju obeležio je godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, osvrćući se na ono što je u proteklih 15 godina urađeno u Vranju i u Srbiji.

Rukovodstvo DS-a na 15. godišnjicu promena FOTO S. Tasić Rukovodstvo DS-a na 15. godišnjicu promena FOTO S. Tasić

Po rečima Nele Dimitrijević, potpredsednice GrO DS-a u Vranju, 5. oktobar je kao datum nepravedno zaboravljen i istrgnut iz konteksta u današnjoj Srbiji.

- Često se može čuti da su sa petooktobarskim promenama počeli svi problemi Srbije. Međutim, situacija je suprotna. Petim oktobrom  stavljena je tačka na brojne probleme u Srbiji.

Stavljanje su tačke na jedan diktatorski režim, na rat i bombardovanje, na težak život i hiperinflaciju. To je bilo veliko i burno događanje, gde je DS bila deo cele priče, ne jedini nosilac, ali aktivni učesnik.

Sa ove vremenske distance, 15 godina kasnije, možemo da budemo ponosni što smo svrgli jedan diktatorski režim i sprečili izbornu krađu - kaže Dimitrijevićeva.

Ona dodaje da je DS uspela da i najveće protivnike tadašnje politike, u međuvremenu ubedi u ispravnost  svog političkog programa i ideja, te da sada ti isti nekadašnji protivnici, sprovode politiku evropejsta.

To je, smatra Dimitrijevićeva, razlog više da DS bude ponosna na 5.  oktobar.

Predsednik GrO DS-a Slobodan Stamenković podsetio je da je vreme pokazalo da je odluka o ulasku ove partije u lokalnu vlast početkom 2014. godine donela stabilnost Vranju.

- Demokratska stranka je u Vranju je uspela da održi odbor. Predstavljamo stabilan odbor i budućnost ovog grada na lokalu.

Imamo čime da izađemo pred građane. Na budućoj listi na lokalnim izborima imaćemo dosta mladih, stručnih i obrazovanih ljudi – najavljuje Stamenković.

On kaže i da će geslo DS-a na predstojećim lokalnim izborima biti „Nije važno šta čujete, pogledajte dobro ko vam to govori“.

S. Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: