Dugove RTV vraćaju građani!

Lokalne vesti - Četvrtak 04.12.2014 - 10:45

Kako bi se olakšala privatizacija Radio televizije Vranje, Gradsko Veće usvojilo je Nacrt Odluke o modelu, metodu i merama za pripremu i rasterećenje od pojedinih dugovanja ove medijske kuće.

Radio Vranje-studio Radio Vranje-studio

Po rečima Branimira Stojančića, člana Gradskog Veća, RTV - u će se iz budžeta Vranja, odnosno od para poreskih obveznika, platiti sva dugovanja koja ima Prema SOKOJ-u.

 

- Grad će preuzeti dugovanja od blizu 1,5 miliona dinara. Na taj način se povećavaju šanse da se RTV privatizuje – pojašnjava Stojančić ovakv potez gradskih većnika.

 

Gradsko Veće  je u okviru nacrta svoje odluke dalo i preporuku za privatizaciju RTV. Preporučuje se da to bude metod javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem. 

 

Zvanični kandidati za kupovinu Regionalne Radio televizije Vranje su sindikat RTV Vranje, Miloš Smiljković u ime konzorcijuma zaposlenih, i vranjanac Mikloš Dimitrijević, vlasnik kablovske TV „Cactus“.

 

Ova tri potencijalna kupca uredno su, u zakonskom roku do 15. septembra, Agenciji za privatizaciju pismom izrazili želju o kupovini regionalne državne televizije.

 

Ovim činom su se stekli svi uslovi da Regionalna Radio televizija Vranje, do zakonskog roka – 15. jula naredne godine, postane privatno informativno preduzeće.

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: