Elitni vranjski hotel u teškim problemima

Lokalne vesti - Nedelja 27.07.2014 - 08:48

Vranje - Da je situacija u „Simpu“ dramatična svedoči činjenica da je održavanje proslava u istoimenom hotelu na Pržaru u narednim mesecima pod velikim znakom pitanja.

Elitno mesto a neizvesna budućnost - Pržar Elitno mesto a neizvesna budućnost - Pržar

Kako saznajemo, svadbe, rođendani i ostala veselja još uvek se zakazuju, ali sa uplatama „na ruke“, kako novac ne bi „progutao“ blokirani račun „Simpa“.

Zaposleni u ugostiteljskim objektima te kompanije ne pamte kada su poslednji put primili plate.

– Snalazimo se kako znamo i umemo i eto od bakšiša uspevam da pokrijem troškove puta do posla i jedan obrok.

Žao mi je kolega koji rade za šankom i druge poslove u restoranu, jer ne smemo da delimo bakšiš, kako ne bi ispalo da nešto služimo u dogovoru, van pravila hotela.

Jedva se snalazimo i za nabavku namirnica i radimo isključivo po narudžbini – kaže jedan od konobara „Simpovog“ restorana.

Kako je objasnio, sada prilikom ugovaranja veselja domaćin mora do tančina da ugovori jelovnik, jer kako kaže, „nema bacanja hrane“.

– Nekada se znalo, dođe slavljenik, izabere vrstu porcije, plati preko računa i ne brine.

Sada je to mnogo drugačije, jer nema bacanja hrane i pića, pošto ga sami nabavljamo parama koje nam slavljenici uplate.

Mora tačno da se zna broj gostiju, šta i koliko mogu da pojedu.

Dakle, ukoliko se ugovara karta pića, precizira se i tačan naziv pića, kao i njegov proizvođač.

Ako kažemo pivo, preciziramo jasno i koje mora da bude, jer ćemo nabaviti samo tu vrstu.

Ako je reč o koka-koli, dogovaramo da li će to biti original ili neki drugi proizvođači. Meso nabavljamo tačno u kilogram koliko je potrebno da slavlje „preguramo“. Sve mora da se zna, teška su vremena – kroz osmeh priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, „Simpov“ hotel na Pržaru je rezervisan skoro do nove godine kada je reč o veseljima, a za dalje je neizvesno.

Kaže, ne smeju da zakazuju posle toga jer se ne zna šta će se desiti sa „Simpom“, ali i sa svim njegovim „ćerkama“, kako voli da ih naziva predsednik kompanije Dragan Tomić.  

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: