FILMSKI: Žandarmi sprečili razbojništvo!

Lokalne vesti - Petak 27.03.2015 - 14:00

Vranje - Pripadnici Četvrtog odreda Žandarmerije u Nišu Miloš Vojinović (32) i Goran Trajković (45) sprečili su razbojništvo u kome je nasilnik S.N. (1974) pokušao da uz pretnju pištoljem iznudi novac od oštećenog na parkingu u selu Garinje opština Vladičin Han.

hrabri Zandarmi - foto:T.Stamenkovic hrabri Zandarmi - foto:T.Stamenkovic

On se tereti da je svojim putničkim vozilom pretekao i na parkingu zaustavio teretno vozilo nakon čega je vozača fizički napao i pretio mu pištoljem u ilegalnom posedu.

U pokušaju bekstva S.N. je udario jednog pripadnika Žandarmerije.

Efikasnom intervencijom pripadnici Žandarmerije sprečili su dalje vršenje krivičnog dela.

Vojinović priča da se razbojništvo dogodilo na parkingu na putu između Predejana i sela Džepa u selu Garinje, opština Vladičin Han .

Prolazeći pored parkinga  23. marta na dežuirstvu videli su više lica od kojih je kako kaže jedno lice vršilo nasilje nad drugim. Zaustavili su službeno vozilo izašli iz njega s namerom da zaustave tuču.

-  Izdali smo naređenje da prestanu sa tučom, prišao sam licu koje je vršilo nasilje sa namerom  da izvršim pregled da vidim da li to lice ima neke predmete koji su pogodni za napad  za samopovređivanje.

U tom trenutku kada sam mu prišao on je počeo da beži.

Posle nekih 150 do 200 metara a stigao sam ga i izdao naređenje da pođe sa mnom do službenog vozila, on je to odbio i tada sam kod njega video pištolj. Pošto je bio naoružan uhvatio sam ga za ruku, u momentu on se otrgao i udario me u vilicu – priča Vojinović.

Vojinović kaže da je pozvao kolegu Trtajkovića koji mu je pomogao da savladaju nasilnika krupnije telesne građe. Trajković je kod njega pronašao pištolj koji je bio napunjen.

- Dalje radnje prema licu su preduzeli policijski službenici sa područija Policijske stanice. U tom trenutku nemate vremena da razmišljate o emocijama, vi ste na službenom zadatku i vama je posao da zaštitite građane – kaže Vojinović.

Njegov kolega Trajković objašnjava da je primetio vozeći službeno vozilo zaustavljena vozila i narušavanje javnog reda i mira na parkingu.

- Naglo smo skrenuli ka parkingu izapšli iz njega i intervenisali kako bi sprečili sve ono što je moglo da se desi. Lice koje je vršilo nasilje pokušalo je da beži u pravcu Predejana. яндекс

Kolega je potrčao za njim ja sam ostao da bi obezbedio mesto događaja.

Kada me je kolega pozvao pritrčao sam mu u pomoć , savladao lice kod koga sam primetio u pojasu pištolji sa četiri metaka. Pištolj sam izvukao – priča Trajković.

Prema navodima pripadnika Žandarmerije napadnuto lice vidno je bilo potrešeno, jer je primio više udaraca u predelu glave.

- Nije znao šta se dešava i gde se nalazi asli je bio zahvalan jer smatra da smo ga mi na neki način spasili  - kaže Vojinović.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladičinom Hanu doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati S.N. (1974) iz Vladičinog Hana zbog postojanja  osnova sumnje da je izvršio krivična dela  razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.  

Osumnjičeni je uz krivčnu  prijavu priveden zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u vladičinom Hanu koji je predložio  određivanje pritvora što je prihvatio sudija za prethodni postupak  Osnovnog suda u Surdulici, sudska jedinica u Vladičinom Hanu.   
 

autor: Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: