GAŠIĆ: Bez Vojske nema ni JUMKA (FOTO)

Lokalne vesti - Nedelja 29.11.2015 - 18:18

Ministarstvo odbrane i „Jumko“ potpisali su u Vranju novi ugovor o nabavci uniformi za potrebe Vojske Srbije vredan 213 miliona dinara.

Jumko: Gašić, Stevanović i Bulatović FOTO S. Tasić Jumko: Gašić, Stevanović i Bulatović FOTO S. Tasić

Ministar odbrane Bratislav Gašić čestitao je „Jumku“ jubilej, 55. godina postojanja i rada, i podsetio da poslednjih godina nije bilo Vojske Srbije i pomenutog ministarstva, istorija nekadašnjeg tekstilnog giganta iz Vranja zaustavila bi se na broju 52 ili 53.

-  Da nije proteklih godina bilo poslova za vojsku, ne bi imali šta danas da slavimo u „Jumku“. Vojska Srbije je učinila značajan napor i pomogla „Jumku“ dosta u protekle tri godine. Preko dve milijarde dinara je vojska uložila u Jumko.

Samo u ovoj godini vrednost poslova je bila 900 miliona dinara. Time smo podigli proizvodnju i omogućili da zaposleni redovno primaju zarade, a magacini uniformi su sada puni.

Želimo „Jumku“ da prođe kroz privatizaciju uspešno i nastavljamo našu saradnju. Zajedno sa Ministarstvom privrede učinićemo sve da „Jumko“ opstane kao značajan srpski brend - poručio je ministar Gašić.


Generalni direktor „Jumka“ Goran Đorđević  rekao je da će ovaj posao biti realizovan u naredna tri meseca.

- Naši pogoni su ispunjeni, radimo poslove za policiju, za inostrane partnere. Tako da imamo konsolidovan proces prozvodnje.

Trudimo se da svakog meseca povećavamo standard radnika. Radimo na privatizaciji „Jumka“. Uvereni smo da ćemo krajem maja uspešno privatizaciju privesti kraju. Pregovaramo sa strateškim partnerom.

Uspeli smo i da zarade su u poslednjem mesecu povećamo za pet odsto - naveo je Đorđević.


Zbog toga što je, prema Đorđevićevim rečima, Ministarstvo odbrane uticalo na opstanak „Jumka“, kada je bilo najteže, ministru Gašiću je uručena plaketa u znak zahvalnosti.

Dočeku ministra Gašića i predstavnika vojske prisustvovali su i Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga, rukovodstvo Srpske napredne stranke u Vranju, kao i Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, kao i mnogi viđeni, poznati i nepoznati naprednjaci iz čitavog Pčinjskog okruga.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: