GIMNAZIJA dobija odeljenje za OBDARENE ĐAKE

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.02.2018 - 09:10

Gimnazija "Bora Stanković" u Vranju od nove školske godine dobija novo Odeljenje za obdarene učenike u računarskoj gimnaziji.

Vranjska Gimnazija jedina na jugu dobija odeljenje za obdarene đake FOTO: D. Ristić/OK Radio Vranjska Gimnazija jedina na jugu dobija odeljenje za obdarene đake FOTO: D. Ristić/OK Radio

Vranjska gimnazija će otvaranjem novog odeljenja biti svrstana među 13 gimnazija u Srbiji koje imaju računarsko odeljenje, u kojem se radi po programu Računarske gimnazije.

Do ove školske godine, ovakva odeljenja su imale samo gimnazije u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Svi zainteresovani osmaci u Pčinjskom okrugu moćiće da konkurišu i pripremaju se u vranjskoj gimnaziji.

Kako se polaže posebni prijemni ispit pre polaganja završnog ispita, profesori vranjske gimnazije držaće pripremu za sve zainteresovane učenike završnih razreda na teritoriji okruga, kaže direktorka Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.

- S obzirom na to da postoji veliko interesovanje, kao i da je prioritet stavljen na informaciono-komunikacione tehnologije, ministarstvo nam je odobrilo upis za 20 učenika specijalnog računarskog odeljenja.

Kako dugi niz godina pratimo postignuća naših učenika na upisu, uz zapažene rezultate na takmičenjima, usledila je potreba za jednim specijalnim odeljenjem za nadarene učenike
– kaže direktorka.

Ona dodaje da će ovo odeljenje biti jedino te vrste južno od Niša.

Ovaj smer je i odlična priprema za dalje školovanje i usavršavanje, naročito za matematičke fakultete, ETF, FON i slične.

Svi zainteresovani učenici završnih razreda mogu da dobiju sve potrebne informacije u školi i putem sajta Gimnazije “Bora Stanković”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: