Gitarijada: GRMELI motori, nebo i gitare (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 03.06.2017 - 10:16

Bend Ki iz Kumanova pobednik je prve Mini gitraijade u Vranju, koju su obeležili bajkeri, „Neverne bebe“ i mnogo kiše.

Neverne bebe pamtiće i Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio Neverne bebe pamtiće i Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio

Nakon Novog Pazara i Kraljeva, grad Vranje je bio domaćin treće u seriji mini gitarijada, koje predstavljaju uvertiru za Zaječarsku gitarijadu 2017. najstariju rok manifestaciju u regionu.

Nakon lepog i sunčanog dana, sumrak je sa sobom doneo olovne oblake i zebnju učesnika i organizatora prve vranjske Mini gitarijade, Turističke organizacije Vranje.

Tokom popodneva, gradom su defilovali bajkeri, njih oko 350, koji su zajedno sa ljubiteljima roka iščekivali početak ovog muzičkog dešavanja.

Prvu vranjsku Mini gitarijadu je otvorio Nebojša Despotović, veteran mnogih vranjskih bendova, koji je sa svojim „High shool rollersima“ svojevremeno bio učesnik Zaječarske gitarijade i svima poželeo dobar provod.

Nebo je bilo milostivo sve dok se na binu na Sportskom centru nisu popeli Užičani iz benda „Hadži prodane duše“, pobednici prošlogodišnje gitarijade  u Zaječaru.

Sa prvim tonovima muzike ovog benda, pred kojim se smeši pristojna karijera, pale su i prve kapi kiše, koja gotovo da nije prestajala sve do ponoćnog finala manifestacije.

Takmičarski deo Mini gitarijade otvorili su mladi, ali pristojno žestoki “Ergon Mrca“ iz Bujanovca.

Nakon njih, nastupila je zrelija ekipa iz benda “Rusty strings” iz Pirota, čiju pojavu karakterišu šeširi, a muziku bugi zvuk.

Na kraju ovog, takmičarskog dela, svoj set su odsvirali “Ki” iz Kumanova, čiji je zreo i rafiniran zvuk, na tragu nečega što bi moglo da se nazove makedonska “dark wave” škola, pokazao da se radi o ozbiljnom bendu, od kojeg još mnogo može da se očekuje.

Dobar prijem kod vranjske publike, uz podršku desetine bajkera iz Makedonije, potvrdio je ocenu žirija, koji je mlade Kumanovčane proglasio pobednicima Mini gitarijade.

“Ki” će se sa ostalim pobednicima mini gitarijada u regionu, poslednjeg dana juna takmičiti za titulu najboljeg neafirmisanog benda i podeliti binu sa zvezdama ovogodišnje Zaječarske gitarijade, Bajagom, “Ribljom čorbom”, i bendovima “Nazareth” i “The Cult”.

- Ki je lik iz knjige koji je krenuo ka nepoznatom ostrvu sa druge strane uma, sa koje nema povratka.


Njegov brod je savršeno pripremljen za taj put i videćemo gde će ga odvesti – kaže frontmen benda, Aleksandar Kraljevski.

Nebo nije štedelo bendove u takmičarskoj konkurenciji, ali je “Neverne bebe”, zvezde večeri, darivalo pravom ozbiljnom kišom.

Ipak, to nije pokolebalo ljubitelje dobre muzike, koji su, uz obilno polivanje sa neba, zdušno podržali bend.

“Neverne bebe” su, predvođene prvom vokalnom linijom koju čine Jelena i Tijana, prošetale kroz istoriju benda, koja beleži gotovo četvrt veka, od prvih hitova pa sve do aktuelnog albuma “Priča o nama”.

Ni ovaj zaista iskusan sastav prekaljenih profesionalaca, koji u karijeri ima četvorocifren broj koncerata, ne pamti ovako sjajnu zabavu uz pravu provalu oblaka.

Pred kraj koncerta, duša benda, klavijaturista Milan Đurđević je rekao da će ovaj nastup pamtiti do kraja života.

- Vi ste heroji ovog festivala, vi, koji ste ostali i ovo veče učinili nezaboravnim – rekao je Milan.

Nakon kraja koncerta i proglašenja pobednika, nebo je isporučilo i poslednju porciju kiše, spuštajući zavesu na prvu vranjsku Mini gitarijadu.

Kiša je prestala, ali teško da će sprati sećanje na nezaboravno veče kada su grmeli motori, nebo i gitare.
 

    

    

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: