GLAVNA: Ode i drvored!

Lokalne vesti - Utorak 27.10.2015 - 12:03

Drvored u glavnoj ulici u Vranju na potezu od Direkcije do ulice Kneza Miloša posečen je zbog rekonstrukcije šetališta.

Drvored posečen zbog rekonstrukcije šetališta. Foto: S.Tasić Drvored posečen zbog rekonstrukcije šetališta. Foto: S.Tasić

Po rečima Nemanje Nuhijevića, gradskog većnika zaduženog za pitanja zaštite životne sredine, drvored je morao da bude posečen kako bi se konačno na odgovarajući  način rešilo pitanje izlivanja kanalizacije u glavnoj ulici.

 

- U razgovorima sa nadležnima iz Direkcije i Vodovoda došli smo do zaključka da moramo da posečemo drvored kako bismo sredili atmosfersku i fekalnu kanalizaciju u glavnoj ulici.

Bilo je izlivanja kanalizacije u strogom centru grada. Ranijih godina, propustilo se da se uradi to onda kada je šetalište sređivano na potezu od Direkcije do zgrade gradske uprave.

Jednostavno, nadležne službe su morale da poseku drvored kako bi moglo da se radi - pojašnjava Nuhijević.

 

On najavljuje da će, nakon završetka radova na rekonstrukciji šetališta, biti posađena nova stabla na mestima gde su posečena stara.

 

Inače, ovo nije prvi drvored u Vranju koji je platio cenu uređivanja i sređivanja grada. Pre desetak godina nadležne službe su posekle nekoliko lipa kod DIV-a kako bi takođe uredile trotoare i postavile klupe, na kojima retko ko sedi zbog buke, prašine i saobraćaja koji tuda prolazi.Po slobodnoj proceni lipe su bile stare barem pedesetak godina, i sa nevericom je kod starijih Vranjanaca primljen ovakav potez.

 

Mlada stabla su posađena, ali će trebati još mnogo godina da dostignu lepotu i razgranatost koju su imala posečena, i za koja se slobodno može reći da su bila jedan od zaštitnih znakova glavne ulice u Vranju.

Po svemu sudeći slična sudbina čeka i drugi kraj glavne ulice, koji polako ostaje bez drveća i hladovine.

S.Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: