Grad Vranje decenijama plaća zakup SPS-u

Lokalne vesti - Utorak 19.07.2016 - 21:51

Na ime zakupa prostorija koje su u vlasništvu SPS-a, za različita lokalna udruženja i ustanove, godinama su iz budžeta grada Vranja izdvajana određena sredstva, naveo je Igor Andonov, zamenik gradonačelnika.

Zgrada Komiteta (levo), dosadašnje sedište mnogih organizacija FOTO google wiew screenshot Zgrada Komiteta (levo), dosadašnje sedište mnogih organizacija FOTO google wiew screenshot

Andonov je reagujući na informaciju da grad ne pomaže dovoljno Udruženje obolelih od multiple skleroze rekao da Vranje itekako pruža pomoć ovakvom vidu organizovanja građana.

- Svake godine grad raspisuje konkurse i za NVO sektor, pa i za obolele od multiple skleroze.

Oni su na prošlom konkursu prošli što se tiče prostorija u kojima se nalaze, i grad njima plaća zakup za taj prostor, koji je u vlasništvu SPS-a.

I ono što je do sada plaćano iz budžeta za ovo Udruženje, plaćano je ustvari SPS-u.

Mi ćemo te ljude prebaciti u neke druge prostorije koje neće plaćati, a taj novac koji je uplaćivan SPS-u  biće uplaćivan Udruženju za projekte i programe
- kaže Andonov.

Ova mera neće se odnositi samo na ovo udruženje, već i na mnoga druga, najavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

- Sportski savez i Omladinski savez takođe koriste prostorije u zgradi Komiteta, koja je u vlasništvu SPS-a.

Dat  je nalog javnom pravobraniocu da razmotri ugovore, a gledaćemo da u narednom periodu sva ta udruženja premestimo tamo gde neće da plaćaju kiriju i ostle dažbine.

Za tako nešto smo odredili prostorije  gde je bila redakcija “Slobodne reči”.

 Tu ima dosta kancelarija, i tu planiramo da sve njih premestimo
- najavio je Milenković.

Rukovodstvo Vranja još uvek ne raspolaže potpunom  informacijom o tome koliko je para iz budžeta išlo SPS-u na ime zakupa prostorija, jer po rečima Andonova još uvek traje prikupljanje podataka.

Predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić i donedavni gradonačelnik Vranja  kaže da su najavljeni potezi nove vlasti stvar njihove odluke i da SPS ima ugovore o izdavanju prostorija, kao i da pored kancelarija Omladinskog i Sportskog saveza, u zgradi Komiteta izdaju prostor i drugim firmama, kao i sindikatu.

- Kada u jednom  vremenskom periodu nije bilo poslovnog prostora u gradu,  koristili smo taj prostor. Omladinski savez je tu od 1990. godine, dakle od osnivanja.

Sportski savez je tu od 2002. godine, jer je ranije koristio prostor Direkcije.

Naše prostorije koristi Udruženje obolelih od multiple skleroze i Etički kodeks.

Na mesečnom nivou, svi skupa su nam za zakup plaćali oko 100.000 dinara.

To su dugoročni ugovori, ranije smo imali i “Komrad” u našim prostorijama, pa je kasnije raskinut taj ugovor
- pojašnjava Antić.

On dodaje i da je SPS legalno izdao prostorije, i da li će ih na dalje neko koristiti, zavisi prvenstveno od potreba korisnika.

Antić kaže i da su za kancelarije u zgradi Komiteta u najvećem broju zainteresovane knjigovodstvene agencije i da će taj prostor ponovo sa lakoćom biti dat u zakup.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: