GRAD VRANJE: Na posao vraćeno 11 ljudi

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2015 - 14:27

Od ukupno 23 otpuštena radnika Gradske uprave Vranje, koji su radili na određeno, njih 11 će, odlukom lokalne vlasti, biti vraćeni na posao.

Grad Vranje vratio na posao 11 ljjudi Grad Vranje vratio na posao 11 ljjudi

Podsetimo da je 45 opštinara prošle godine nakon nalaza Upravne inspekccije iz Niša ostalo bez posla, dvadeset troje njih bili su na privremenim i povremenim poslovima.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić žalio se Beogradu na nedostatak radne snage i tada mu je saopšteno da može podneti zahtev za vraćanje na posao ukupno 11 službenika.

Obzirom da su svi oni uveliko na svojim radnim mestima, zamenica načelnika Gradske uprave Maja Jović kaže da su svi oni „angažovani po ugovoru o delu“.

– Saglasnost iz Beograda je stigla 2. jula, tako da će oglas biti raspisan u sredu u listu Poslovi. Oni sada rade po ugovoru o delu.

U Vranju ih je sedam, a četvoro u Vranjskoj Banji – kaže Jovićeva.

Sa druge strane, predsednica gradske opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović mišljenja je da potrebe za tim službenicima nema.

– Oni su nam vratili četiri radnika za kojima ne postoji potreba. Niti smo tražili to, niti nam treba.

Nama treba vozač i jedna sekretarica i tražili smo saglasnost iz Beograda za upošljavanje tih radnika.

Ovi koji su vraćeni radiće u Uslužnom centru. Dakle, sve to nije išlo preko gradske opštine Vranjska Banja, već preko Gradske uprave Vranje – kaže Sotirovićeva.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: