GRADSKA UPRAVA: Još samo da nas sahrane!

Lokalne vesti - Utorak 24.02.2015 - 21:47

Zaposleni u Gradskoj upravi u Vranju nisu postigli dogovor sa gradonačelnikom Zoranom Antićem oko svog zahteva da im se kroz različita materijalna davanja povećaju zarade, inače dvostruko smanjene, i odlukom Vlade i odlukom Gradskog veća.

Sindikalci obećavaju svakodneni štrajk upozorenja Sindikalci obećavaju svakodneni štrajk upozorenja

Sindikalci Gradske uprave tvrde da je ovakvim odlukama ozbiljno ugrožena njihova egzistenciju i da jedna kategorija upošljenika ima primanja od svega 18.000 dinara, što je ispod minimalnog zagarantovanog ličnog dohodka.

Sindikalci su gradonačelniku ponudili  potpisivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora koji bi definisao neke dodatke na zaradu ne bi li se bar malo ublažio efekat mera štednje.  

- Sačekaćemo potpisivanje kolektivnog  ugovora i videćemo da li ćemo tada popraviti svoj materijalni položaj.

U protivnom, nakon dva meseca natezanja, jer ovo vrlo teško ide i jako je ponižavajuće, radikalizovaćemo sve dalje akcije. Definitivno nemamo šta da izgubimo.

Mi ćemo svakog dana do generalnog štrajka imati štrajk upozorenja.

Nama je ostalo još da nas kolektivno sahrane ovde, jer su nas totalno uništili – kazala je Jelena Janković, predsednica Gradskog odbora Sindikata uprave.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: