Gradsko veće: Andonov na čelu komisije za VIDEO NADZOR

Lokalne vesti - Četvrtak 06.10.2016 - 13:03

Gradsko veće grada Vranja održalo je u četvrtak 17. sednicu na kojoj su formirane nove komisije i radne grupe koje će sprovoditi zaključke i odluke lokalne samouprave, saopštila je portparol veća, Zorica Jović.

Video nadzor: Ipak realizacija projekta? FOTO OK Radio Video nadzor: Ipak realizacija projekta? FOTO OK Radio

Gradski većnici su, na inicijativu Saveta za saobraćaj, doneli odluku o formiranju radne grupe za realizaciju projekta video nadzora, na čijem čelu će biti zamenik gradonačelnika Igor Andonov.

- Iako je ovaj projekat prilično star, bilo je mnogo propusta i neusklađenosti u njegovoj realizaciji, naročito u pogledu ovlašćenja Grada i Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da je formirana zajednička radna grupa.

Unutar radne grupe biće podeljeni zadaci u skladu sa ovlašćenjima i pristupiće se nastavku realizacije ovog projekta
– kaže portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Imenovana  je i komisija za izradu lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja romske manjine u gradu, na čelu sa gradskim većnikom Dejanom Bajramovićem.

Veće je usvojilo Pravilnik o uslovima i kriterijumima za izbor korisnika socijalnog stanovanja i postupak rada komisije, kojim se uređuju uslovi i merila za izbor budućih stanara u objektu socijalnog stanovanja.

Kako je prethodno najavljeno, biće dodeljeno 28 stanova u naselju “Rasadnici” u Vranjskoj Banji, koji su izgrađeni za potrebe zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica.

Gradsko veće je pokrenulo inicijativu da sve gradske osnovne i srednje škole lokalnoj samoupravi dostave informacije o uslovima i mogućnostima da svaki objekat dobije pristupne rampe za nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom.

Kako je to zakonska obaveza lokalne samouprave, troškove izgradnje će snositi grad Vranje.

Većnici su usvojili i izveštaj o radu Predškolske ustanove za prošlu i plan rada za narednu godinu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: