Gradsko zelenilo od KOMITETA do KAFANE

Lokalne vesti - Utorak 19.07.2016 - 23:36

Služba gradskog zelenila „Komrada“ iz Vranja preseljena je zbog uštede u prostorije na gradskoj pijaci, potvrdio je OK Radiju v.d. direktora ovog preduzeća Momir Stojiljković.

Nove prostorije gradskog zelenila na pijaci FOTO D. Ristić/OK Radio Nove prostorije gradskog zelenila na pijaci FOTO D. Ristić/OK Radio

Ova služba je preseljena iz prostorija nekadašnjeg Komiteta, koje su bile pod zakupom, a razlog je racionalizacija u skladu sa politikom štednje koju je proklamovala novokonstituisana gradska vlast, kaže Stojiljković.

- Služba zelenila je bila u prostorijama SPS-a i morali smo da plaćamo zakup prostorija, račune za telefon i grejanje.

Iz razloga uštede, odlučili smo da te radnike smestimo u prostoriju na gornjoj pijaci
koja je već u našem vlasništvu – objašnjava Stojiljković.

 

Inače, služba zelenila je jedna od službi i gradskih institucija koje su plaćale zakup za prostorije u zgradi nekadašnjeg komiteta u ulici 29. novembra, koja je u vlasništvu SPS-a.

 

Tu su bili smešteni i službenici Omladinskog i Sportskog saveza.

 

Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov kaže da lokalna samouprava traži rešenja da se više ne izdvajaju sredstva za plaćanje zakupa prostorija u ovom zdanju, što je bila praksa u periodu kada je u stožer gradske vlasti bio lokalni SPS.

 

- Sportski savez i Omladinski savez takođe koriste prostorije u zgradi Komiteta, koja je u vlasništvu SPS-a.


Dat  je nalog javnom pravobraniocu da razmotri ugovore, a gledaćemo da u narednom periodu sva ta udruženja premestimo tamo gde neće da plaćaju kiriju i ostale dažbine - navodi Andonov.


Novinar OK Radija je obišao baraku na pijaci u kojoj je sada silom prilika smeštena služba gradskog zelenila vranjskog "Komrada" i ono što je moglo da se vidi je da su uslovi u njoj, u najmanju ruku, daleko od idealnih.

U ovih desetak kvadrata ranije je bila smeštena kafana, koja sada služi kao kancelarijski prostor.

Od sanitarnih uređaja u delu barake tu su samo slavine, tako da očigledno tek predstoji uređenje sanitarnog čvora.

Direktor "Komrada" Momir Stojiljković negira da je prostorija neuslovna.

- Ovih dana je bilo većih padavina, ali je to sada sve sanirano i sređeno.

Ovo je trenutno samo privremeno rešenje. Za trajnije ćemo razmotriti dalje kako ćemo
– kaže direktor.

Pored smeštaja službe gradskog zelenila, “Komrad” će morati da pronađe rešenje i za ostale službe ovog javnog preduzeća.


- Cela uprava „Komrada“ je u problemu jer je zgrada u kojoj se nalazimo u procesu restitucije.

Ona bi trebalo da bude vraćena vlasnicima 2017. godine, pa ćemo morati da tražimo neko drugo rešenje – kaže Momir Stojiljković.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: