GV: Prošla 23 projekta iz ekologije

Lokalne vesti - Sreda 28.06.2017 - 15:26

Gradsko Veće Vranja na 73. sednici usvojilo je nekoliko bitnih odluka koje se tiču odliva sredstava iz budžeta grada, ali i nalaženje načina da se ti prihodi u narednom periodu povećaju.

Veće o načinu povećanja prihoda u budžet. Foto: S.Tasić/OK Radio Veće o načinu povećanja prihoda u budžet. Foto: S.Tasić/OK Radio

Većnici su raspravljali o dodeli sredstava za projekate iz oblasti ekologije za 2017. godini, i usvojili odluku po kojoj se million dinara raspoređuje za realizaciju projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Na konkurs je pristiglo 36 prijava, a komisija je odlučila da grad sufinansira 23 projekta.

Zorica Jović, portparol GV, kaže da je usvojena i odluka o pokretanju postupka za otuđenje zemljišta u javnoj svojini, i to javnim nadmetanjem.

- Reč je o parcelama u ulici Ive Andrića, Ivana Meštrovića, Budislava Šoškića i Radoja Dakića.

Odluka je malo promenjena u odnosu na raniju, jer u međuvremenu nije došlo do otuđenja ovih parcela, pa se ponovo kreće sa ovom procedurom.

Usvojena je i odluka o pokretanju postupka otuđenja elektronskog otpada Gradske uprave
- navodi Jovićeva.

Na Veću je bilo reči o formiranju komisije za procenu štete na građevinskim objektima u privatnoj svojini nastalim kao posledica elementarnih nepogoda.

- Poslednje nevreme uticalo je na to da se izmene pojedini članovi odluke koja se tiče ove oblasti.

Nevreme je pričinilo materijalnu štetu na privatnim objektima, a GU nije imala mogućnost da preduzima bilo kakvu meru.

Usvojili smo i pravilnik za pomoć deci i omladini obolelim od maligniteta i drugih teških bolesti.

Sada je jasno precizirano da se odluka odnosi na osobe do 26 godina starosti
- pojašnjava Jovićeva.

Veće je usvojilo program mera za povećanje budžetskih prihoda, koji podrazumeva proširenje baze fiskalnih obveznika poreza na imovinu, kao i kontrolu kvadrature nepokretnosti koje su predmet fiskalnog zahvatanja poreza na imovinu.

Takođe, obratiće se pažnja i na blagovremeno izdavanje rešenje po osnovu poreza na imovinu i zaštitu životne sredine, promenu mehanizma naplate poreza na imovinu fizičkih lica koja najviše duguju za porez, kao i slične odluke koje se odnose na pravna lica, a sve u cilju povećanja prihoda grada.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: