HAN: Đaci se družili sa pesnicima

Lokalne vesti - Četvrtak 28.01.2016 - 02:01

Vranje - Kulturno-prosvetna manifestacija „Svetosavska nedelja“ održana je i u Vladičinom Hanu uz učešće učenika osnovnih i srednjih škola, ali i brojnih gostiju.

Najveću pažnju izazvalo druženje sa pesnicima; Foto: Centar kulture/Facebook Najveću pažnju izazvalo druženje sa pesnicima; Foto: Centar kulture/Facebook

Program “Svetosavske nedelje” počeo je izložbom najboljih radova sa literarnog i likovnog konkursa "Tebi i nama na čast" na kome su učestvovali učenici iz svih osnovnih škola u Vladičinom Hanu.

Tradicionalni svetosavski koncert folklora održan je u Centru kulture u subotu, 23. januara, a na njemu su, pored domaćeg KUD “Branislav Nušić, nastupili i gosti iz Bele Palanke, folklorni ansambl “Remesiana”.

Takođe u Centru kulture, održana je i priredba učenika osnovnih škola u Vladičinom Hanu, pod nazivom “Svetosavske iskre”.


Na najveći odziv đačke publike naišlo je druženje sa pesnicima, nazvano “Vitezova zima za decu”.

Gosti hanskih đaka bili su članovi redakcije dečijeg časopisa”Vitez” iz Beograda i dvadesetak dečijih pesnika.

Među gostima su bili Raša Popov, Nedeljko Popadić, Dragoljub Stanković Peđolino, a specijalni gost bio je Bora Čorba.

Gosti iz Beograda su se u toku dana družili sa decom u školama „Sveti Sava“ i „Branko Radičević“, a uveče su mladim Hančanima priredili nezaboravno veče u Centru kulture.

 

Na druženju je bilo mnogo pesama, priča, bilo je i dosta smeha, a prisutni su i đuskali uz stare hitove Bore Đorđevića i njegove grupe "Riblja čorba".

 

Prigodan program u okviru „Svetosavske nedelje“ pripremili su i učenici O.Š. „Sveti Sava“, kojim su proslavili 18. rođendan svoje škole.

 

Pored priredbe za Dan škole, organizovana su i međuodeljenska takmičenja učenika u izvornom narodnom stvaralaštvu, koja su obuhvatila folklorne igre i tradicionalno pevanje, kao i sportska takmičenja i takmičenje u šahu.

 

Pobednici takmičenja u folklornim igrama su Vladimir Dimitrijević i Jovana Ristić, učenici osmog razreda O.Š."Sveti Sava".

 

Najbolji pevači su Željko Ristić i Salim Nedžipović iz viših razreda i Veljko Stanković od učenika nižih razreda.

 

Centralna priredba za Dan škole održana je u Domu omladine pod nazivom "I nas je Sveti Sava izveo na pravi put".

 

  



Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i  stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: