Hanski heroj kandidat za najplemenitiji podvig

Lokalne vesti - Subota 26.12.2015 - 09:36

Vranje - Nikola Marković (19), student iz Vladičinog Hana, našao se na listi kandidata Večernjih novosti za najplemenitiji podvig godine, priznanje koje ovaj list decenijama unazad dodeljuje najhrabrijim i najplemenitijim ljudima iz Srbije i regiona.

Nikola izvukao druga iz ledene reke. Foto: FB profil Nikole Mrakovića Nikola izvukao druga iz ledene reke. Foto: FB profil Nikole Mrakovića

Nikola je početkom februara, nakon  tuče mladića u Hanu, iz ledene Južne Morave u sred noći izvukao svog najboljeg druga Stefana Antića, koga su gurnuli u reku, o čemu je OK Radio tada prvi izvestio, a većina medija iz Srbije i regiona prenela.

Nikola i Stefan, tada maturanti Tehničke škole, nerazdvojni su prijatelji i najbolji drugovi iz razreda. Nikola kaže da bi opet isto uradio za svog druga, ili za bilo kog čoveka, koji bi se našao u ledenoj reci. Stefan pak dodaje, da Nikoli duguje život, i da bi se te noći sigurno udavio, jer nije plivač. Spasio ga je Nikola skočivši u ledenu reku.

Nikola se ove godine našao među najplemenitijim ljudima u zemlji i jedan je od kandidata za dobijanje plakete Večernjih novosti za najplemenitiji podvig u 2015. godini, koja se dodeljuje po 53. put.

Inače, Vladičin Han je imao čast da priznanje za najplemenitiji podvig prošle godine pripadne Suzani Stanković, profesorki koja je svojoj učenici donirala kožu.

Takođe, pre nekoliko godina jedno od priznanja za plemenitost  koje dodeljuju Novosti dobio je Dragan Kostadinović iz Prekodolca kod Vladičinog Hana, koji je pomogao povređenima kada je u tom selu eksplodirao kamion.

S.Tasić

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: