Haos u parkiranju, deca u opasnosti

Lokalne vesti - Četvrtak 09.10.2014 - 11:13

U Vranju vlada saobraćajni haos, a od parkiranih vozila pešacima je onemogućeno kretanje trotoarima.

Čak i grupno kretanje dece izaziva opštu opasnost u Vranju Čak i grupno kretanje dece izaziva opštu opasnost u Vranju

Načelnik saobraćajne policije u Vranju Tomislav Spasić kaže da je policija nemoćna kada je reč o „mirujućem saobraćaju u gradu“.

– Parkiranje na trotoaru i bilo kojoj drugoj javnoj površini nije dozvoljeno.

U Vranju je stanje haotično, ali mogu da kažem da problem sa parkiranim automobilima nema samo naš grad, već i ostali gradovi u Srbiji.

Policija je tu nemoćna, jer je mirujući saobraćaj u nadležnosti komunalne policije.

Kada bi mi počeli da kažnjavamo vozače nepropisno parkiranih vozila, nastao bi opšti revolt građana – kaže Spasić.

Načelnik Komunalne policije u Vranju Srđan Stošić za OK Radio kaže da će komunalni policajci u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti parkiranim automobilima na javnim površinima i najavljuje kažnjavanje vozača.

– Postoji gradska odluka po kojoj postupamo. Do sada smo radili na rešavanju drugih problema, ali ovih dana ćemo se pozabaviti parkiranim vozilima na javnim površinama.

To se svakako odnosi na zelene površine i trotoare. Najpre ćemo vozače upozoravati obaveštenjima koja ćemo stavljati na vozila, a onda idemo i sa sankcionisanjem. Kazna za ovaj prekršaj je 5.000 dinara – kaže Stošić.

On dodaje da stranka, ukoliko u roku od osam dana plati kaznu, plaća samo polovinu, odnosno 2.500 dinara, a takođe stranka može da traži i sudsko odlučivanje po tom prekršaju.

Parkirani automobili na trotoarima veoma često prave problem školama i vrtićima, jer su učitelji i vaspitači primorani da grupu dece vode preko kolovoza.

Takav slučaj dogodio se ove nedelje u ulici Cara Dušana, kada je grupa od više od 30 predškolske dece morala da se kreće ulicom, jer su trotoari bili blokirani parkiranim vozilima.

Inače, kako saznajemo u saobraćajnoj policiji, u Vranju cirkuliše oko 35.000 vozila.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: