HIGIJENSKI: Štrajkovali, pa sad zapošljavaju svoje

Lokalne vesti - Sreda 27.05.2015 - 09:28

Za dva i po meseca od kako je Zavod za javno zdravlje u Vranju dobio novo rukovodstvo, pored svih finansijskih problema u ustanovi, upošljena su tri nova radnika. Sada, kažu radnici, ZZJZ ima oko 30 radnika viška.

U Zavodu je sada 30 radnika viška U Zavodu je sada 30 radnika viška

– Zapošljeni su veterinar Goran Stošić, pravnica Ivana Jović i laboratorijski tehničar Marija Trajković, inače ćerka radnice ZZJZ Sunčice Trajković.

Nova zapošljavanja i te kako opterećuju i tako tešku situaciju u Zavodu. Račun je vrlo često u blokadi zbog tužbi radnika za zaostale zarade – piše u dopisu poslatom OK Radiju od strane neimenovanih radnika.

Aktuelna direktorka Zavoda Milena Mišić (SNS) potvrdila je da je bilo novih zapošljavanja, ali kako kaže, po ugovoru za privremene i povremene poslove.

– Oni su na privremenim i povremenim poslovima. Potreba za njima je postojala, jer planiramo da konkurišemo za akreditaciju sanitarne mikrobiologije.

To znači da ćemo moći mi da radimo analize proizvoda sa graničnog prelaza. Mi smo do sada imali zastupnika advokata van ustanove, a sada imamo pravnicu sa položenim pravosudnim ispitom.

Već smo imali jedno ročište i već smo uštedeli 10.000 dinara za pojavljivanje na sudu, koliko bi advokat naplatio.

Prethodna direktorka Eržika Antić zaposlila je pravnika sa stepenom, a zna se da po zakonu to mora da bude diplomirani pravnik. Dakle, za sve pomenute radnike postojale su realne potrebe – kaže Mišićeva.

Ona dodaje da za sva zaposlenja postoji saglasnost resornog ministarstva.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: