Hladni dani donose i veći broj MIGRANATA

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.10.2017 - 11:09

Vranje - Broj migranata u prihvatnim centrima na jugu Srbije je smanjen, ali se očekuje da se sa dolaskom hladnijih dana, njihov broj poveća za nekoliko stotina, izjavio je portparol Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković.

U Pčinjskom okrugu smešteno 426 migranata FOTO: AFP U Pčinjskom okrugu smešteno 426 migranata FOTO: AFP

Trenutno se u 18 objekata za smeštaj migranata u Srbiji nalazi 3.818 migranata, a njihov broj u prihvatnim centrima na jugu Srbije je smanjen, rekao je portparol Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković.

Mišković je naveo da je u četiri prihvatna centra za migrante u Pčinjskom okrugu smešteno ukupno 426 osoba, i da 91 dete pohađa osnovne škole u Preševu, Bujanovcu, Vranju i Bosilegradu.

 - Već nekoliko nedelja imamo nešto manje od 4.000 izbeglica smešteno u svim objektima za smeštaj izbeglica u Srbiji, ali očekujemo da se dolaskom hladnijih dana njihov broj poveća za nekoliko stotina.

Najviše migranata na jugu Srbije i dalje ima u prihvatnom centru u Preševu - 201, zatim u Vranju - 130, u Bujanovcu - 63 i u Bosilegradu – 32
- rekao je Mišković.

Prema njegovim rečima za sve koji su smešteni u prihvatnim centrima obezbeđena su po tri obroka dnevno, a hrana je prilagođena i sprema se prema njihovim navikama i religijskim običajima.

Prema podacima Komeserijata za izbeglice, u svim prihvatnim centrima na jugu Srbije ima još mesta, a za sve migrante je obezbeđena i odeća.

Mišković je za agenciju Beta rekao da migranti sve više odlaze u prihvatne centre na severu zemlje, pre svega u Sombor, Suboticu i Kikindu.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: