i Vranjanci na PROTESTU PROSVETARA

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.03.2017 - 18:34

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije iz Vranja uzeće učešće na protestu ispred zgrade Vlade Srbije, koji je najavljen za petak, 17. mart.

Mladenović najavljuje izbiljan protest FOTO D. Ristić/OK Radio Mladenović najavljuje izbiljan protest FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovu informaciju je OK Radiju potvrdio predsednik vranjske organizacije ovog sindikata, Dušan Mladenović.

- Na protest će ići grupa prosvetara iz Vranja, a koliki će biti njihov broj, još uvek ne znamo sa sigurnošću.

Na protestu će biti predstavnici prosvetara iz cele Srbije, a ostali će tog dana nastavu izvoditi sa skraćenjem časova od 30 minuta
– kaže Mladenović za OK Radio.

Protest je inicirala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, a ima indicija da se i drugi sindikati priduže ovoj akciji.

- Bilo je kontakata između sindikata, tu prvenstveno mislim na “Nezavisnost”, ali je to još uvek nezvanično i očekujemo da se oni i zvanično oglase.

Bez obzira na to kakva će biti odluka drugih sindikata o protestu, očekujem da će veliki broj kolega odlučiti da podrži naš protest, čak i oni koji nisu članovi sindikata.

Razlozi za ovakav naš potez su apsolutno opravdani, a naši zahtevi su u postojećoj situaciji zaista minimalni
– procenjuje Mladenović.

Prema navodima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, razlog protestnog okupljanja je nepoštovanje sporazuma koji je sa Vladom sklopljen pre dve godine, a nakon višemesečnog štrajka.

- Glavni zahtev je poštovanje tog sporazuma, koji ni do dan danas nije sproveden u delo, zatim isplata novogodišnjih nagrada iz 2015. i 2016. godine i rešavanje problema naših plata.

Da li ćeto biti preko platnih razreda ili putem povećanja koje smo tražili, videćem
o – precizira Mladenović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: