I Vranju treba teretana na otvorenom

Lokalne vesti - Subota 11.07.2015 - 08:46

Nekoliko Vranjanaca pokrenulo je fejsbuk grupu „Teretana na otvorenom u Vranju“, kojoj je cilj da i Vranje dobije ovu mogućnost za bavljenje sportom.

FB strana zainteresovanih za teretanu FOTO printscreen FB strana zainteresovanih za teretanu FOTO printscreen

Za pet dana postojanja grupa već ima više od 1.000 članova.

Prva teretana na otvorenom u Pčinjskom okrugu je izgrađena u Vladičinom Hanu, gde je Kancelarija za mlade preko ministarstva za sport i omladinu dobila 800.000 dinara za izradnju teretane.

Opština Han je dodala još 300.000 dinara za videonadzor i „još neke dodatne stvari“, i teretana sada nesmetano funkcioniše.  

Kancelarija iz Hana je projektnu dokumentaciju poklonila Vranjskoj Banji, gde je opština izdvojila 100.000 za izgradnju, dok su ostalo obezbedili sponzori.

Ovakav vid sporta i zabave postoji i u Bosilegradu.

- Mi smo mislili da ako budemo imali dovoljnu podršku javnosti i grupu na Fejsbuku koja dokazuje kolika je ta podrška i želja za teretanom, da onda zatražimo od gradskih institucija i gradske vlasti izgradnju jedne teretane na bilo kojoj lokaciji u gradu - kažu u ovoj FB grupi.
 

Sličnu inicijativu pokrenula je i NVO "Za naše Vranje", koja je ovim povodom organizovala i donatorsku žurku.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: