Incidenti u Preševu (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 15.10.2014 - 13:04

Vranje - Zbog prekida utakmice Srbija - Albanija albanski navijači u Bujanovcu i Preševu organizovali su protestne vožnje, a u noći između utorka i srede bilo je i incidenata u Preševu.

Ovaj prozor razbili su hulligani Ovaj prozor razbili su hulligani

Na porodičnoj kući porodice Nikolić iz ulice 15. novembra u toj opštini polomljen je prozor. Kako smo saznali, vandali, poznati policiji, najpre su pevali antisrpske pesme, a zatim je neko od njih rukom polomio prozor na kući Gorana Nikolića.

– Bilo je strašno. Njih oko 2.000 su tokom cele noći šetali gradom, vikali i pravili nered.

Kada su došli ispred moje kuće neko od njih je rukom polomio staklo na mojoj kući. Nisam se uplašio, ali ni iznenadio jer ovo nije prvi put da imam problem sa njima.

Nedavno su mi bušili gume na automobilu. Da su pokušali da mi uđu u kuću, verovatno bih sada ja bio u zatvoru jer bih ga „počistio“ na licu mesta – kaže Goran.
 

Međutim, porodični dom nije bio jedini na meti albanskih navijača, odnosno huligana. Vandali su pokušali i da razvale kapiju Zorana Cvetkovića u Omladinskoj ulici u Preševu.

Šutirali su, gurali i kamenovali ogradu i ulazna vrata na dvorištu kuće Cvetkovića.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je nekoliko osoba privedeno.

– Privedena su više od tri lica protiv kojih će biti podnete odgovarajuće prijave. Oni se terete da su u noći između utorka i srede narušavali javni red i mir, ali i ugrožavali sigurnost građana.


U zavisnosti od kvalifikacije dela, dalji proces će biti ili prekršajni ili krivični – kaže Stamenković.

Pre ovih incidenata na stadionu u Preševu vijorile su se zastave Albanije, a veliki broj navijača uzvikivao je „Ubij Srbina“, „UČK“ i „Velika Albanija“.
 

Prema policijskim procenama, bilo je oko 3.000 Albanaca koji su na improvizovanom video bimu pratili utakmicu.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: