INDUSTRIJSKI SINDIKAT: Pritisak u Novom domu još traje

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.11.2017 - 13:28

Predstavnici Industrijskog sindikata u „Novom domu“ u Vranju tvrde da su i dalje u nemislosti direktora Gorana Petrović, iako je inspekcija rada donela rešenje o njihovom vraćanju na posao do okončanja sudskog spora koji ovi radnici vode protiv firme.

Predstavnici Industrijskog sindikata. Foto: S.Tasić/OK Radio Predstavnici Industrijskog sindikata. Foto: S.Tasić/OK Radio

Petorica sindikalaca, koje je inspekcija vratila na posao, navode da im je istog dana kad su ponovo došli da rade, uručeno rešenje o plaćenom odmoru.

Predstavnici Industrijskotg sindikata kažu da zvanično nisu stigli da papirološki overe svoju reprezentativnost u “Novom domu”, ali da bez obzira na to imaju potpisan kolektivni ugovor.


Zoran Spasić, jedan od otpuštenih sindikalaca, kaže da su prilikom otpuštanja radnika u “Novom domu” otkaze dobili uglavnom inženjeri,  članovi “Industrijskog sindikata”.

- Uvidom u dokumenta, ispostavilo se da smo i danas u ponedlejak još uvek na birou.


Još uvek ta prijava nije verifikovana u RFZO.

Dobili smo zvanični poziv da se 13. novembra vratimo na posao, tamo nas niko nije sačekao i rekao šta da radimo, a već  posle jutarnje pauze dobili smo rešenja da smo poslati na plaćeni odmo
r - navodi Spasić.

Prema njegovim rečima, svi otpušteni radnici su članovi Industrijskog sindikata, osim jednog, koji je član Samostalnog.

Pored petroice radnika koje je inspekcija vratila na posao, otkaz je dobio još jedan radnik koji je bio zaposlen na određeno.

Podršku Industrijskom sindikatu u Vranju i Pčinjskom okrugu, u ponedeljak su pružili i predstavnici iz Beograda.

Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata, kaže da su članovi ovog sindikata u “Novom domu” imali probleme sa nezakonitim  otpuštanjem, kao i da se odlukom inspekcije ipak vraćeni na radna mesta, ali da se na njih i dalje nastavljaju pritisci.

Rešenjem inspekcije problem nisu okončani, jer aktuelni direktor  piše rešenja i šalje ljude na odsustvo, iako svi znamo da su ti ljudi neophodni za nesmetano funkcionisanje preduzeća.

Ohrabreni smo sardnjom sa inspekcijom rada u Vranju, jer  je inspeklcija na jedan vrlo profesionalan način komunicirala sa nama, i verujem da ćemo vrlo skoro doći u situaciju da će kolege u “Novom domu” biti i trajno vraćeni na posao
- kaže Matić.

Sindikalci iz Vranja kažu da dešavanja u “Novom domu”, nemaju političku pozadinu.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: