Izbori u Preševu: Srbi na JEDNOJ LISTI

Lokalne vesti - Sreda 29.11.2017 - 10:01

Vranje – Sedam političkih stranaka Srba u Preševu udružilo je snage i na predstojeće vanredne lokalne izbore 24. decembra u ovom gradu, nastupiće na jednoj listi.

Vanredno glasanje u Preševu 24. decembra FOTO: OK Radio Vanredno glasanje u Preševu 24. decembra FOTO: OK Radio

Srpska lista okuplja članove Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Jedinstvene Srbije (JS), Srpske radikalne stranke (SRS), Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Pokreta socijalista (PS) i Nove Srbije (NS).

Kako saznaje OK Radio, iz kombinacije je ispao lokalni odbor Demokratske stranke (DS), koji nije želeo da ulazi u koaliciju sa naprednjacima.

Dogovor o zajedničkom nastupu je potpisan, prikupljanje potpisa podrške listi je pri kraju, nakon čega se kreće u predizbornu kampanju, kaže za OK Radio Branko Trajković (SNS).

- Pokušaćemo da obezbedimo potpise za dve trećine kandidata, što nije lako, ali je realnije da izađemo sa 13 kandidata za odbornike lokalnog parlamenta.

Naša ambicija je da pređemo cenzus i uđemo u lokalni parlament sa dva odbornika
– kaže Trajković za OK Radio.

Ukoliko se taj plan ostvari, Srpska lista bi mogla da bude i faktor koji odlučuje o formiranju lokalne vlasti u Preševu.

- Za nas su, kao koalicioni partneri, pre svega prihvatljive sve političke stranke koje prihvataju Srbiju kao svoju državu i poštuju njen Ustav i zakone.

Ipak, o mogućoj kombinatorici ćemo raspravljati nakon izbora i saopštavanja rezultata
– navodi Trajković.

Do sada je Opštinska izborna komisija potvrdila dve izborne liste, Alternative za promene doskorašnjeg predsednika opštine Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

Predizborna kampanja za vanredno glasanje na kojem se bira 38 odbornika Skupštine opštine Preševo, počinje u sredu.

Politička kriza u Preševu traje od 10. marta ova godine, kada je predsednik Opštine i lider Alijanse za promene Šćiprim Arifi, podneo ostavku na tu funkciju.

On je svoj čin obrazložio raskidom koalicije sa strankom Pokreta za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: