Iznenadne poplave u Banji! (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 23.01.2015 - 14:17

Vranje – Bujica vode poplavila je pojedine delove Vranjske Banje, a iz preduzeća Uprava Banje pozivaju meštane da se priključe dobrovoljcima u postavljanju nasipa.

voda iz casa u cas nadolazi - Vranjska Banja voda iz casa u cas nadolazi - Vranjska Banja

Direktor tog preduzeća Goran Marković za OK Radio kaže da je voda počela da se izliva iz manjih potoka i da nema naznaka povlačenja bujice.

– Već više od pet sati borimo se sa poplavama u Vranjskoj Banji, a najkritičniji delovi su Savinci i Ogoš, ali i sela Bujkovac i Korbevac.

U naselju Savinci voda je srušila jedan zid, a u Ogošu su podrumi kuća puni vode.

Pozivam građane da nam se pridruže, jer ne možemo sami da se izborimo sa ovom vodenom stihijom i stvar postaje ozbiljna jer kiša ne prestaje da pada – kaže Marković.

Prema njegovim rečima, na sprečavanju većih katastrofa trenutno radi oko 10 ljudi, većinom zaposlenih u Upravi Banje.

Oni trenutno pune džakove peskom, a o situaciji u Banji obavešten je i Centar za vanredne situacije u Vranju. Za sada, pomoć u vidu peska i mašina uputili su i vranjski „Vodovod“ i „Komrad“.

Zainteresovani građani mogu se javiti u ugroženim naseljima ili Upravi Banje na telefon 545-600

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

              

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: