Jefimija dobitnica stipendije za IZUZETNO NADARENE

Lokalne vesti - Sreda 21.02.2018 - 10:40

Jefimija Najdić, učenica 3. godine Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju dobitnica je stipendije za izuzetno nadarene učenike za školsku 2017/18. godinu.

Jefimija Najdić, jedina dobitnica stipendije iz Vranja FOTO: Gimnazija Jefimija Najdić, jedina dobitnica stipendije iz Vranja FOTO: Gimnazija

Ona je jedina učenica iz Vranja među 247 dobitnika stipendije za srednje škole iz cele Srbije.

Pravo na stipendiju Jefimija je stekla na osnovu uspeha na republičkom takmičenju i nakon uspešno položenog standardizovanog testa opšte informisanosti i testa inteligencije sprovedenih na Mašinskom fakultetu u Nišu

- Jefimija  Najdić je učenica  sa posebnim sposobnostima i njena radoznalnost, spremnost i takmičarski duh su jako prusutni i izražajni.

Uključena je u mnoge aktivnosti i projekte škole gde daje ogroman doprinos, što govori o njenoj svestranosti i pokazuje da jeste jedna od najboljih – kaže direktorka vranjske Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.

Uručenje ugovora organizovano je u Palati Srbije na Sretenje, 15. februara 2018. godine.

Svečanosti je, pored dobitnika stipendija i roditelja učenika i studenata, prisustvovao ministar prosvete, Mladen Šarčević koji je čestitao svim budućim korisnicima stipendija.

Prisutnima se obratio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji je između ostalog istakao da mu je drago što Srbija ima ovoliko talentovanih mladih ljudi i da se nada da će ulaganjem u njih ova zemlja imati bolju budućnost.

Nakon svečanosti priređen je prigodni koktel i dobitnicima omogućeno razgledanje Palate.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: