JOŠ 291 MILION: Zeleno svetlo za NOVO ZADUŽENJE

Lokalne vesti - Nedelja 05.02.2017 - 10:14

Gradsko veće grada Vranja donelo je odluku o novom zaduživanju lokalne samouprave u iznosu od 291 milion dinara, koje će biti realizovano samo ako Grad ne može da funkcioniše sopstvenim sredstvima.

Gradsko veće na delu FOTO D. Ristić/OK Radio Gradsko veće na delu FOTO D. Ristić/OK Radio

Gradski većnici su doneli ovakvu odluku nakon što je saglasnost na zaduženje dalo nadležno ministarstvo, rekla je portparol veća Zorica Jović i naglasila da će se sredstva povući samo ukoliko je to neophodno.

Novo zaduženje je već planirano u budžetu, a novac će ići u dva pravca.

- 85 miliona dinara će ići na ime kratkoročnog kredita, za obaveze koje moraju da se izmire do kraja ove kalendarske godine, a radi se o obavezi po sudskoj presudi u slučaju „Tuš“, kao i brojnim sudskim presudama po različitim osnovama.

Drugi kredit u iznosu od 206 miliona biće dugoročan i iskoristiće se za plaćanje nasleđenih obaveza na ime raznih infrastrukturnih investicija u prethodnom periodu i eventualnih novih.

On će biti podignut na period od šest godina, sa određenim grejs periodom, što će biti naknadno utvrđeno
– precizira većnica.

Odluka o zaduživanju će biti prosleđena Skupštini grada na razmatranje i nakon usvajanja, počeće se sa procedurom, objavljivanjem javnog poziva prema poslovnim bankama.

Na 46. sednici Gradskog veća, data je saglasnost i za nastavak učešća na projektu „Podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije – razvoj tržišta biomase“.

Projekat podrazumeva potpisivanje ugovora sa preduzećem „Srbijašume“ u cilju kontrolisanja seče šuma.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: