JOVANOVIĆ novi poverenik SDS-a

Lokalne vesti - Utorak 14.03.2017 - 09:00

Doktor Dušan Jovanović, načelnik službe Transfuzije u vranjskoj bolnici novi je poverenik Socijaldemokratske stranke (SDS) za Vranje, saznaje OK Radio.

Čeka ga mnogo posla: Jovanović FOTO OK Radio Čeka ga mnogo posla: Jovanović FOTO OK Radio

Pre nego što je Jovanović prihvatio ovu funkciju, na mestu poverenika bio je Leskovčanin Nenad Zdravković, odmah po raspuštanju vranjskog odbora zbog ulaska SDS-a u koaliciju sa SNS-om, i pored zabrane centrale.  

Igor Andonov, prvi predsednik odbora SDS-a, i sada nesumnjivi lider te stranke u Vranju, ocenjuje da Zdravković, za svoga mandata, ništa nije uradio na konsolidovanju stranke u Vranju.

- Konačno se neko iz Beograda setio da posle sedam – osam meseci postavi nekog iz Vranja, umesto poverenika iz Leskovca, koji za sve ovo vreme nijednom nije došao u Vranje – navodi Andonov.

Dušan Jovanović kaže u izjavi za OK Radio da, nakon njegovog imenovanja, SDS u Vranju više nije raspušten i da ga čeka dosta posla u narednom periodu.

- Moj posao je da radim na konstituisanju novog Gradskog i Izvršnog odbora stranke.

Ne postoje neki strogi rokovi, ali naravno, to ne može da traje u nedogled, tako da bi trebalo da se organi stranke konstituišu u, otprilike, naredna tri meseca
– kaže Jovanović.

Po statutu, prilikom formiranja novih organa stranke, najpre se formira Inicijativni odbor, koji zatim raspisuje izbore za Gradski i Izvršni odbor.

- Članstvo tajnim glasanjem bira predsednike Gradskog i Izvršnog odbora, koji zatim predlažu članove odbora i njih postavlja Skupština stranke – pojašnjava Dušan Jovanović.

Odbori SDS-a u Vranju i Vranjskoj Banji raspušteni su prošlog juna zbog pravljenja postizborne koalicije sa SNS-om na lokalu, što je bilo u suprotnosti sa stavom centrale stranke da se sa naprednjacima ne sarađuje ni na jednom nivou vlasti.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: