Jumko: Samo nas još Bog može spasiti!

Lokalne vesti - Četvrtak 03.04.2014 - 12:53

Radnici „Jumka“ iz Vranja, njih oko 1500 organizovali su u četvrtak protestnu šetnju od fabrike do gradske crkve, gde su se na kraju, kako kažu, „pomolili Bogu za spas kompanije“.

radnici Jumka radnici Jumka

Predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana Veličković kaže da će protestne šetnje biti organizovane svakodnevno, a ukoliko državni organi ne reaguju štrajk će biti radikalizovan ponovnom blokadom autoputa Niš-Skoplje.

– Od četvrtka krećemo u protestne šetnje jer nam zahtevi nisu ispunjeni, čak ni ono što nam je nedavno obećano.

Svakodnevno ćemo od fabrike, glavnom ulicom pored crkve i nazad protestvovati, u nadi da će državni organi konačno odreagovati i početi da rešavaju nagomilane probleme radnika „Jumka“.

S obzirom da nam niko do sada nije pomogao, jedino nam je ostalo da se Bogu pomolimo za spas – kaže Veličkovićeva. U četvrtak su radnici te kompanije u gradskoj crkvi presekli tri kolača i upalili sveće za oporavak nekadašnjeg giganta u proizvodnji tekstila.

Protestne šetnje su uredno prijavljene vranjskoj policiji, tako da je saobraćaj od osam sati ujutru do 11 preusmeravan na alternativne pravce, s obzirom da su Bulevar Avnoja, glavna i ulica Bore Stankovića u tom terminu bile zatvorene za saobraćaj.

Tako će biti i narednih dana, saopšteno je iz Policijske uprave.

Aleksandar Aca Stojković

 

              
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: