Južnjaci u novom pohodu na GUČU i MILION DINARA

Lokalne vesti - Četvrtak 11.08.2016 - 12:01

Vranje - Na Saboru trubača koji je počeo u Guči, prvi put u 56. godina dugoj tradiciji manifestacije biće održano takmičenje majstora trube za titulu šampiona Guče.

Prošlogodišnje slavlje Mladenovića i ekipe na ulicama Vranja FOTO S. Tasić/OK Radio Prošlogodišnje slavlje Mladenovića i ekipe na ulicama Vranja FOTO S. Tasić/OK Radio

Iako je prvobitno najavljeno da će ih biti 12, trojica od njih su odustala od učešća, pa će od devet takmičara njih petorica biti sa juga Srbije.

Slobodan Salijević iz Prekodolca, Nenad Mladenović i Ekrem Mamutović iz Vranja, Elvis Ajdinović iz Surdulice i Jovica Ajdarević iz Pavlovca boriće se za laskavu titulu, da u istoriju uđu kao prvi šampioni Guče.

Nenad Mladenović kaže da očekuje pobedu u Guči.

- Pripremio sam kompoziciju “Lela Vranjanka”, i njome ću se takmičiti sa majstorima.

Nije mala stvar, dobiti titulu majstora nad majstorima, a ni novčana nagrada nije mala.

Očekujem da bude mnogo lepo u Guči i da svi uživamo, i publika i trubači, a da najbolji pobedi
- poručuje Mladenović.
 
Pravo učešća u nadmetanju majstora ostvarili su svi prijavljeni orkestri čiji su kapelnici nekad, kao prve trube ili sa svojim sastavom, izborili tri pobede na finalima sabora.

Pored statue “Desimir Perišić”, prvi majstor trube u Guči, nagrada za šamipona Guče je i milion dinara.

Sabor trubača u Guči počinje 11. avgusta i trajaće tri dana.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: