Južnjački rok Kardinala u Beogradu

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.02.2017 - 11:46

Southern heavy rock sastav „Cardinal Point“ iz Vranja, nakon brojnih svirki po Srbiji i bližem okruženju, svoj mnogo hvaljeni debi album „Spit on Trust and Reliance“ predstaviće u petak, 10. februara i prestoničkoj publici u renomiranom klubu „Elektropionir“.

Vranjski Kardinali su koncertnu reputaciju, logično za mlad bend, počeli da stiču festivalskim nastupima, a zatim i brojnim klupskim svirkama po Srbiji, ali i Makedoniji i Bosni.

Godinu dana nakon objavljivanja debi albuma, koji je pobrao brojne laskave kritike specijalizovanih medija, Vranjanci su rešili da i beogradskoj publici na dostojan način predstave svoj rad.

- Sviramo 10. februara u jednom od najboljih, ako ne i najboljem klubu u Beogradu, „Elektropionir“ i tom prilikom promovisaćemo svoj debi album i video za pesmu „Mesmerized“.

Maksimalno smo uvežbani i zagrejani da prestoničkoj publici pokažemo kako se praši pravi južnjački rok
– kaže za OK Radio Zverko, bubnjar Kardinala.

Momci iz Vranja su već nekoliko puta imali priliku da sviraju u Beogradu, ali su to pre svega bili festivalski nastupi ili svirke po manjim klubovima.

Februarski koncert je prilika da se na najbolji način prezentuje ono što radi vranjska četvorka.

Dan kasnije, 11. februara, „Cardinal Point“ će nastupiti i u Novom Sadu, u klubu „CK 13“, gde će svirati sa tamošnjim bendom „Northern Revival“.

Vranjski bend se nikako ne zadovoljava postignutim, pa za nastavak karijere imaju ambiciozne planove.

- Gotovo je izvesno da ćemo ovog leta svirati turneju po Grčkoj, uskoro ćemo znati i datume nastupa.

To bi trebalo da bude uvod u seriju ozbiljnijih nastupa po inostranstvu, ali ne želimo da se zalećemo sa najavama, jer je još uvek rano za to.

Naši fanovi iz zemlje i regiona će uskoro imati prilike da čuju i nešto konkretnije o tome
– tajanstven je Zverko.

Album “Cardinal Pointa” pod nazivom "Spit On Trust And Reliance" poneo je u brojnim anketama laskavu titulu najboljeg debi albuma u čitavom regionu, a našao se i među 40 najboljih na prostoru bivše Jugoslavije za 2015. godinu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: