Kad 600 postane 1.500 evra

Lokalne vesti - Četvrtak 13.03.2014 - 10:02

Grad Vranje dobitnik je priznanja magazina „Fajnenšel tajms“ koja se dodeljuje najuspešnijim gradovima Evrope u privlačenju stranih investitora.

Stevanović i Stanković u Francuskoj Stevanović i Stanković u Francuskoj

Nagrada za sedmo mesto uručena je u Kanu zameniku gradonačelnika Vranja Dragoljubu Stevanoviću i pomoćniku gradonačelnika Bobanu Stankoviću.

Gradonačelnik Zoran Antić izjavio je da je svečanosti u Francuskoj trebalo on da prisustvuje i primi priznanje, ali da je zbog predizborne kampanje odlazak morao da otkaže.

On je za OK Radio izjavio da je za put u Kan Grad potrošio od 500 do 600 evra.

Tu je uračunao put službenim automobilom, smeštaj u hotelu i hranu za tri osobe, pošto je predstavnike Vranja vozio profesionalni vozač Gradske uprave.

Cifra koju je pomenuo za toliki put i boravak u jednom od najskupljih gradova Francuske, poprilično je mala, što nas je podstaklo da na papir stavimo najosnovnije stvari, uz napomenu da smo koristili najniže parametre zaračunavanja.

Put od Vranja do Kana, preko Hrvatske, Slovenije i Italije dug je, prema zvaničnim podacima portala Viamichelin.com, 1.696 kilometara u jednom pravcu.

Ako službeno vozilo u proseku troši osam litara na 100 kilometara, onda su za jedan pravac sipali oko 140 litara. Kroz novčanik gledano, za jedan pravac plaćeno je 21.000 dinara za benzin i isto toliko u povratku, znači ukupno 42.000 dinara ili 362 evra.

Što se putarina tiče, cena u Hrvarskoj u oba pravca iznosi 33 evra, Sloveniji 15 evra za vinjetu, Italiji 115 evra i Francuskoj 14 evra.

To je ukupno 177 evra koje dodajemo potrošenim parama za benzin i dolazimo do cifre od 539 evra, samo za put.

I to pod uslovom da ništa nit jedu nit piju usput.

Trokrevetni smeštaj u Kanu za jednu noć bez obroka u proseku košta od 25.000 do 40.000 dinara.

Ako se uz pomoć portala Booking.com izračuna da je smeštaj plaćen 300 evra za noć, već se dolazi do cifre od 839 evra za ovo putašestvije.

Dnevnice za službeni put u Francusku kreću se od 84 evra pa na više.

Ako za tri dana ovoj trojici Grad na ime dnevnica isplati bar po 80 evra, ukupno na cifru od 839 evra dodajemo još 720 i dobijamo zbir od 1.559 evra.

Ova računica se nikako ne poklapa sa gradonačelnikovom koji kaže da će sve koštati najviše do 600 evra, te smo se ovde i zaustavili, ne želeći da računamo koliko je para potrošeno za hranu.

Neka bude da su sami plaćali jelo, jer je i ovaj ceh koji će plaćati građani i više nego dovoljan.

Ako ništa drugo, bar je fotografisanje bilo za džabe.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: