Kad vojska pleše

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.02.2015 - 08:42

U prelepoj svečanoj sali Doma Vojske u Vranju održan je tradicionalni oficirski bal.

Oficiri u Vranju plešu - foto Vojska Srbije Oficiri u Vranju plešu - foto Vojska Srbije

Na ovom lepom skupu muzičari Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, članovi plesne grupe vranjskog garnizona „Tamo daleko“ i pripadnici Četvrte brigade sa svojim devojkama i suprugama podsetili su na lepotu i duh stare srpske muzike i srpskih kola.

Balu su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-major Milosav Simović, komandant Četvrte brigade brigadni general Zoran Lubura, gradonačelnik Vranja Zoran Antić, predstavnici prijatelja bala Sosijete ženeral banke i drugi viđeniji ljudi iz Pčinjskog okruga.

Izražavajući zahvalnost idejnom tvorcu i pokretaču obnove oficirskog bala u Vranju generalu Simoviću, komandant Četvrte brigade je podsetio da ove godine oficirski bal ima i humanitarni karakter, budući da su učesnici i gosti bala prikupili novčana sredstva namenjena obnovi Kraljevog konaka Manastira Svetog Prohora Pčinjskog, oštećenog u požaru prošle godine.

Bal je započeo nastupom folklorne grupe garnizona Vranje, a potom su oficiri i podoficiri sa svojim suprugama i devojkama odigrali Kraljevo i Oficirsko kolo, valcere i kola uz vranjske narodne pesme.

Zvuci Kraljičinog kola, Marša kralja Aleksandra, Bojarke, Dorćolke i pesama u izvođenju vranjskog umetnika Branimira Stošića Kaceta nisu ostavili ravnodušnim ni prolaznike ispred zgrade Doma VS u Vranju.

Pripadnici Četvrte brigade obnovili su tradiciju organizovanja oficirskih balova pre šest godina, sa željom da podsete sebe, kolege i građane Vranja na svetle tradicije oficira vranjskog Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog i njihove oficirske balove.

I ove godine bal je organizovan u okviru obeležavanja Dana Brigade i Dana državnosti, dok je renovirana zgrada Doma VS potvrdila epitet najlepše gradske kuće.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: