Kako je UNIŠTENO vranjsko Ugostiteljsto

Lokalne vesti - Sreda 18.05.2016 - 09:18

Sudbina nekadašnjeg Ugostiteljskog preduzeća Vranje, danas Privrednog društva za „Ugostiteljstvo, turizam i usluge“ d.o.o i dalje je neizvesna.

Hotel Vranje - propada, pa šta? FOTO M. Mišković/OK Radio Hotel Vranje - propada, pa šta? FOTO M. Mišković/OK Radio

Nakon konstituisanja nove vlasti na republičkom i lokalnom nivou, u ovom PD očekuju da Ministarstvo privrede i Grad Vranje reše nagomilane probleme i omoguće da firma nastavi da radi.

Vranjske ugostitelje preuzela je Agencija za privatizaciju još 2002. godine, ali je firma, posle niza neuspešnih pokušaja prodaje,  zaključkom Vlade 2011. godine postala državna svojina.

Na kraju, ovo nekada uspešno društveno preduzeće zatvoreno je maja 2015. godine zbog neizmirenih dugovanja prema EPS-u, kada je i isključena struja u svim objektima koje preduzeće poseduje.

A da ima, ima. U vlasništvu preduzeća koje u međuvremenu dobija novo ime, PD „Ugostiteljstvo, turizam i usluge“ d.o.o je više od preko 20 objekata u Vranju u Vranjskoj Banji na atraktivnim lokacijama i oko 50.000 kvadrata zemljišta.

Upisani kapital društva je oko 80 miliona dinara, dok se procenjuje da je ukupan dug oko 140 miliona dinara.

Prilikom likvdacije osnovne firme, zatvoreni su, između ostalih, Hotel i Motel Vranje i hotel „Železničar“,  restoran „Kosovo“ i vila „Balkan“ u Vranjskoj Banji...

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede kaže da će biti pronađeno najbolje moguće rešenje za grad Vranje.

- Dugovanja preduzeća su ogromna, preko sto miliona dinara.

Kada budemo formirali vlast, prodajom dela imovine, stavljanjem u komercijalne svrhe ili privatizacijom objekata u dogovoru Ministarstva privrede i lokalnih vlasti rešićemo problem - obećava Stevanović.

Na formiranje nove vlasti u Vranju čeka i Dragan Popović, direktor novog privrednog društva, koji ocenjuje da je „zločin što objekti ne rade“.

- Mi nemamo rešen status, ne znamo da li smo preduzeće za prodaju, u procesu privatizacije ili je u postupku restruktuiranja.

Ja sam molio i kukao, pisao Ministarstvu privrede, ali ništa.

Dobio sam čvrsta obećanja od Slaviše Bulatovića, načelnika Pčinjskog upravnog okruga, da ćemo mi  nakon izbora biti prioritet - rekao je Popović.

Lepo, samo do tada, 59 radnika firme su na plaćenom odsustvu mada ne primaju plate, i očekuju raspisivanje socijalnog programa koji bi rešio njihov status.

Objekti ovog nekada renomiranog preduzeća su zatvoreni, račun u blokadi, a struja isključena.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: