Ko je Ceru pustio u podrum Muzej kuće?

Lokalne vesti - Petak 15.05.2015 - 11:52

Urednik Književne zajednice u Vranju Miroslav Cera Mihailović objavio je fotografije neurednog podruma Muzej kuće Bore Stankovića, a da za fotografisanje prostorija nikog nije pitao.

Miroslav cera Mihailovic pokazuje fotografije podruma Muzej kuce Miroslav cera Mihailovic pokazuje fotografije podruma Muzej kuce

Kako je saopšteno iz Muzeja, za fotografisanje službenih prostorija autor mora da dobije saglasnost direktora Muzeja ili kustosa Muzej kuće.

Iz Gradske uprave najavljuju krivičnu prijavu protiv Mihailovića, ukoliko se ispostavi da su vrata podruma obijena.

– Vrata podruma su širom otvorena i vrlo je jednostavno ući.

Dok je nekim posetiocima bila zanimljiva soba u kući, mene je zainteresovao podrum. Sišao sam, slikao i nikakvog nasilja nije bilo.

Veći je problem kako podrum izgleda od toga kako sam ja ušao i fotografisao – kaže Mihailović i dodaje da za održavanje higijene u muzejima ne treba saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Direktor Muzeja Nenad Stojiljković za OK Radio kaže da je zgranut informacijom da je Mihailović bez njegove saglasnosti ušao u službene prostorije Muzej kuće, fotografisao ih i javno objavio.

– Urednik Književne zajednice Miroslav cera Mihailović je to uradio bez saglasnosti direktora Muzeja i kustosa u Muzej kući. Ne zna se ni kada je to i na koji način uradio, jer ga niko od kustosa nije video.

Vrlo je moguće da je preko kapidžika između Pribojčićeve kuće gde je smeštena Književna zajednica i Muzej kuće Bore Stankovića ušao u dvorište kuće, a to je i ranijih godina radio.

Definitivno, bez moje saglasnosti i bez znanja kustosa to nije smeo da uradi – kaže Stojiljković.

On dodaje da su vrata podruma otključana, ali da prostorije nisu otvorene za nezaposlena lica.

Kako je objasnio, reč je o službenim prostorijama i ostavi, koje su pod zaštitom države.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: