Komemoracija Snežani Radivojević Petrović

Lokalne vesti - Četvrtak 19.05.2016 - 13:59

Povodom smrti Snežane Radivojević Petrović u velikoj sali Skupštine grada Vranja u četvrtak je održan komemorativni skup, u isto vreme kada je ona sahranjena na groblju u Beogradu.

Detalj sa skupa FOTO M. Mišković/OK Radio Detalj sa skupa FOTO M. Mišković/OK Radio

Od Snežane Radivojević Petrović koja je tragično preminula oprostili su se prijatelji, kolege i gradsko rukovodstvo.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao da je Snežana ostavila dubok trag u svakom čoveku koji je poznavao, kao i u kulturi grada i Narodnog Muzeja.

- Na veliku žalost, Snežane više nema i u tu surovu činjenicu niko ne može da poveruje.

Niko ne može da poveruje da više neće sitnim koracima proći ulicom, da je neće biti na otvaranju izložbi i kulturnih događaja, da nećemo nikada više videti njen pronicljiv i predivan osmeh, da nećemo više slušati njena filozofska, istorijska i kritična razmišljanja iz kojih smo mogli mnogo toga da naučimo.

Ljudi koji za života ostave pečat, a Snežana to svakako jeste, nikada ne umiru. Čast mi je što sam je poznavao i sarađivao sa njom - rekao je Antić.

Na komemoraciji je u ime kolektiva Narodnog muzeja govorila istoričar Jelena Atanasović koja je istakla Snežaninu toleranciju, posvećenost i ljubav prema poslu.

 - Kolege i ja se ne opraštamo od Snežane, jer kao što pisac reče, nema druge smrti do zaborava. A ti si bila jedinstvena i nezaboravna.

Zato ću ti reći ono što si mi rekla pre deset dana “Vidimo se sutra” - rekla je Atanasovićeva.

Snežana Radivojević Petrović je dugo obavljala funkciju direktora Narodnog muzeja u Vranju.

Smrt ju je zatekla na mestu upravnika Galerije Narodnog muzeja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: