KONAČNO: Ljubić na čelu Biblioteke

Lokalne vesti - Sreda 10.06.2015 - 10:24

Odlukom ministra kulture Ivana Tasovca, novi direktor Biblioteke u Vranju je Slobodan Ljubić, radnik te ustanove.

Ljubić je bio jedan od tri kandidata FOTO A. Stojković Ljubić je bio jedan od tri kandidata FOTO A. Stojković

Rešenje o imenovanju iz Ministarstva kulture stiglo je u Vranje u utorak i u toku je primopredaja dužnosti sa dosadašnjom direktorkom Suzanom Popović Irić.

– Ostalo je da rešimo formalni deo primopredaje, tako da može da se kaže da je od utorka direktor Biblioteke Slobodan Ljubić. Što se mene tiče, ja ostajem u ustanovi – kaže Popović Irić.

Novi direktor Ljubić je po struci diplomirani menadžer za kulturu i medije i diplomirani slikar. U Biblioteci radi nešto više od tri godine.

– U toku je preuzimanje dužnosti. Treba da sklopim ugovor, da zaseda Upravni odbor, dakle da se ispoštuje jasno definisana procedura.

Pre Biblioteke učestvovao sam u raznim društvenim projektima, kulturnog karaktera. Radio sam dosta u nevladinom sektoru, a kada je o politici reč, nisam član nijedne stranke – kaže Ljubić.

Inače, prethodna direktorka Suzana Popović Irić je na funkciju direktora Biblioteke stupila krajem 2010. godine, jer je ta ustanova u podeli „kolača“ pripala stranci čiji je ona tada bila član, Ujedinjenim regionima Srbije.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: