Kondiva u generalnom štrajku

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.03.2014 - 11:21

Radnici fabrike konditorskih proizvoda „Kondiva“ u Žbevcu kod Vranja stupili su u ponedeljak u generalni štrajk.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Kako saznaje OK Radio, oko 70 radnika proizvodnih pogona, elektroodržavanja i dela magacina nije otpočelo prizvodnju zbog pet neisplaćenih zarada i neoverenih zdravstvenih knjižica.

– Radnici su u veoma teškom položaju zbog čega je krivo isključivo rukovodstvo fabrike.

Industrija konditorskih proizvoda „Kondiva“ koja u svom sastavu poseduje najsavremenije mašine za proizvodnju modelirane čokolade, vafel keksa i bombona je preduzeće koje na ovogodišnjem festivalu lopovluka dobija nove hrvatske titulare svojine.

Po starom oprobanom receptu izvlačenja novca preko plasmana proizvoda ispod cene koštanja, konditorska industrija „Kondiva“ je dobila hrvatske spasitelje koji se nisu udostojil isplatiti septembarsku zaradu radnika iz prethodne godine.

Tako, duguju nam se zarade i za oktobar, novembar, decembar prošle i januar i februar ove godine – kaže predsednica štrajkačkog odbora u „Kondivi“ Biljana Stefanović.

Ona dodaje da će štrajkački odbor u toku dana imati sastanak sa rukovodstvom „Simpa“ u čijem je sastavu „Kondiva“.

Kako je kazala, radnici neće ni pod kojim uslovima odustati od svojih zahteva, a to su hitna isplata zaostalih zarada i overa zdravstvenih knjižica svim radnicima fabrike.

Za sada radnici štrajkuju samo u pogonima, a kako najavljuju iz štrajkačkog odbora, ukoliko se problemi ne reše, zaposleni će radikalizovati štrajk izlaskom na ulicu. Inače, fabrika konditorskih proizvoda „Kondiva“ u Žbevcu ima ukupno oko 80 radnika.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: