Kontrola Tužilaštva u Vranju zbog sakrivanja podataka o ubici policajca

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.09.2014 - 09:31

Republičko javno tužilaštvo izdalo je nalog Apelacionom javnom tužiocu u Nišu da pod hitno ispita ko i zašto štiti identitet ubice policajca Gorana Đorđevića, saznaje OK Radio.

Sedište Tužilaštva u Vranju Sedište Tužilaštva u Vranju

Nakon pisanja OK Radija da je osumnjičeni za ubistvo u strogoj tajnosti platio kauciju, a potom pušten u kućni pritvor s nanogicom, nadležni su odlučili da detaljno ispitaju o čemu se radi.

- Apelacioni javni tužilac već se nalazi na terenu kako bi proverio i ispitao ovaj slučaj.

Biće sprovedena opsežna kontrola postupanja u konkretnom predmetu i ako se utvrdi da je neko prekršio zakon, biće najstrože kažnjen - kaže za OK Radio odlično obavešten izvor iz Republičkog tužilaštva.

Podsetimo da je OK Radio u više navrata pokušao da u Višem tužilaštvu u Vranju dobije informacije vezane za ovaj slučaj, ali nam je rečeno da oni ne raspolažu nijednim dokumentom iz tog predmeta, jer je sve kod, kako tvrde, veštaka.

U Tužilaštvu nisu želeli da otkriju ni ime vozača automobila kojim je policajac Đorđević pregažen oktobra prošle godine u Velikom Trnovcu.

Supruga pokojnog Đorđevića, Lozanka, za kraj oktobra najavljuje proteste ispred zgrade opštine Bujanovac i Višeg tužilaštva u Vranju.

– Skoro godinu dana je prošlo od ubistva mog supruga i osim rekonstrukcije događaja Tužilaštvo ništa nije uradilo. To je sramota i za pravosuđe i za celu državu.

Do sada je trebalo i suđenje da bude završeno. Čula sam razne priče i spekulacije vezane za slučaj, ali je činjenica da nam niko ništa ne javlja, niti nas o toku istrage obaveštava.

Zbog toga sam odlučila da organizujem proteste na godišnjicu od ubistva mog supruga.

Tražićemo pravdu ispred bujanovačke Skupštine i Višeg tužilaštva u Vranju.

Mnogo je ljudi bilo na sahrani, tako da očekujem da će nam se veliki broj rodbine, prijatelja i poznanika priključiti na protestu – kaže Lozanka.

Policajac Goran Đorđević poginuo je na dužnosti kada ga je 21. oktobra prošle godine udario automobil švajcarske registracije, koga je pokušao da zaustavi.

Od zadobijenih povreda Đorđević je u niškom Kliničkom centru preminuo 23. oktobra 2013. godine.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: