KOŠTANA 2015: Zajednička akcija granične policije

Lokalne vesti - Utorak 29.09.2015 - 14:25

Vranje - Zajednička operativna akcija policija većine zemalja iz regiona „Koštana 2015“ biće održana u periodu od 28. septembra do 7. oktobra 2015. godine, na graničnom prelazu Preševo - Tabanovci, na delu zelene granice između Srbije i Makedonije.

Policija na zajedničkom poslu FOTO S. Tasić Policija na zajedničkom poslu FOTO S. Tasić

„Koštana 2015“ organizovana je u skladu sa Planom rada Programa granične bezbednosti DCAF - Centar za bezbednost, razvoj i vladavinu prava, u saradnji sa Upravom granične policije MUP-a Republike Srbije.

Načelnik Uprave granične policije Srbije general Milenko Božović kaže da će u ovoj akciji učestvovati granična policija Srbije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hecegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije.

Ova akcija će proći bez učesnika iz Hrvatske i Mađrske. General Božović napominje da je policija Hrvatske učestvovala u ranijim operacijama ovog tipa.

- Ova zajednička akcija sprovodiće se na delu državne granice prema Makedoniji. Na području Preševa granična policija zemalja učesnica akcije obaviće i intervjue sa iregularnim migrantima.

Očekujem da će rezultatai zajedničke operacije biti od velike koristi za dalji naš rad i postupanje.

Cilj akcije je da se sagleda problematika migrantske krize od strane zemalja koje su učesnice ove operacije i da će ti rezultati koristiti da se planiraju policijske aktivnosti u narednom periodu - pojašnjava Božović.

On dodaje da je priliv migranata iz Makedonije i dalje intenzivan, i da oni ulaze u Srbiju samo radi tranzita.

Najviše ih i dalje pristiže na prelaz kod Preševa, ali i deo njih u Srbiju prelazi i iz Bugarske.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: