KUĆICA STRAVE biće porušena!

Lokalne vesti - Utorak 04.10.2016 - 22:34

Zapuštena kućica u gradskom parku u Vranju, zbog čije izgradnje je račun Grada svojevremeno bio u blokadi, najverovatnije će biti porušena, saznaje OK Radio.

Kućicu u parku od prvog trenutka prate maleri FOTO D. Ristić/OK Radio Kućicu u parku od prvog trenutka prate maleri FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovaj objekat je u gradskom parku podignut uz igralište koje se nalazi u neposrednoj blizini, kao deo donacije kompanije „Nivea“.

Ovaj objekat su od samog početka pratili maleri, pa je zbog neizvršavanja obaveza prema izvođaču radova, grad Vranje tužen 2006. godine i po presudi dužan je bio da plati pet miliona dinara, zbog čega je izvršena prinudna naplata potraživanja i blokada računa.

U dužem vremenskom periodu praktično niko nije bio zadužen za održavanje ove kućice, pa je ona bila prepuštena huliganima i zubu vremena.

Fasada je potpuno išarana grafitima, a unutrašnjost je potpuno ruinirana i puna šuta i smeća.

Od objekta koji je trebalo da ukrasi gradski park, ubrzo je postala ruglo centra grada, opasno za mališane koji se tu igraju.

Pomoćnik gradonačelnika Vranja Igor Andonov kaže da će, po svemu sudeći, ova kućica morati da bude porušena.


- Postojale su varijante da se to dodeli nekom privatniku, pa onda da je koristi “Komrad“, ali od svega toga nije bilo ništa.

Na kraju, kada su stručnjaci otišli u obilazak, ispalo je da najbolje rešenje kućicu srušiti
– kaže Andonov.

On navodi da je u ovom trenutku to najsigurnija varijanta.

- Ne postoji neka mogućnost obnove, jer bi to bilo preskupo, a ovako ona predstavlja veoma veliku opasnost za decu koja se tu igraju, jer može doći do povređivanja.

Moje lično mišljenje, a i mišljenje većine gradskih većnika je da to treba da se ruši i da se na tom mestu napravi neki drugi sadržaj za decu.

I rušenje je bolje rešenje nego da se neko dete tu povredi
– kaže Andonov.

 

    

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: