Kultura: Interesovanje nikad VEĆE, para nikad MANJE

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.03.2017 - 11:16

Komisija grada Vranja za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture završila je posao nakon nekoliko zasedanja.

Prošle godine najviše para izdvojeno za monografiju Gimnazije FOTO: OK Radio Prošle godine najviše para izdvojeno za monografiju Gimnazije FOTO: OK Radio

Prema rečima Zorice Jović, gradske većnice za ovu oblast, za finansiranje i sufinansiranje projekata iz kulture vladalo je neobično veliko interesovanje.

To je i razlog zbog čega je komisija razmatrala konkursne prijave u dužem vremenskom periodu od uobičajenog.

- Na konkurs je pristiglo čak 88 prijava, što govori da je interesovanje za projekte iz ove oblasti veliko kao nikada do sada i komisija je zaista imala mnogo posla.

Radilo se dobrih četiri ili pet radnih dana i ja sam više nego zadovoljna saradnjom sa članovima komisije i njihovim radom, pogotovo ako se ima u vidu da oni posao obavljaju bez nadoknade
– kaže Jovićeva.

Ovo gradsko telo je donelo predlog odluke o projektima koje će finansijski podržati Grad, ali većnica nije želela da detalje iznosi u javnost.

- To je samo predlog i zaista je nezahvalno pričati o tome sve dok on ne bude i potvrđen.

O njemu će se izjasniti Gradsko veće na sledećoj sednici koja bi trebalo da bude održana do kraja ove ili početkom sledeće nedelje
– navodi većnica.

Za sada je izvesno da će Grad sa milion dinara podržati ovogodišnju „Borinu nedelju“, koja je već počela, ali joj ta sredstva, ranije predviđena u budžetu, još uvek nisu uplaćena.

Pored toga, grad Vranje će izdvojiti još 2,5 miliona dinara za projekte iz sledećih oblasti: izvorno narodno stvaralaštvo i zaštita kulturne baštine, književno stvaralaštvo i izdavačka delatnost, zatim pozorišno i muzičko-scensko stvaralaštvo, vizuelno stvaralaštvo, film i multimedijalni projekti i na kraju, muzičko stvaralaštvo i izvođačka delatnost.

Ove godine, za razliku od prethodnih, konkurs je raspisan za celu kalendarsku godinu, a iznos predviđen za ovu oblast je za 500.000 dinara manji u odnosu na lane.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: