LEPEZA ZA FRANCUSKU: Ma šta to opet kopaju?

Lokalne vesti - Sreda 30.09.2015 - 12:57

Žitelji ulice Francuske u Vranju ogorčeni su radovima koji se dešavaju u njihovoj ulici ovih dana.

Radovi u Francuskoj ulici uznemirili građane FOTO amaterski snimak Radovi u Francuskoj ulici uznemirili građane FOTO amaterski snimak

- Sredili su nam ulicu prošle godine, fala Bogu, ali ne može to kod nas da traje.

Nov asfalt nije trajao ni deset meseci, a već su počeli da ga raskopavaju i prave nešto novo.

Pa ko im je branio kad su završili ulicu da odrade i taj posao koji sada, naknadno, završavaju? - pita se čitalac OK portala u pismu upućenom redakciji.

I sad, gde je rešenej ove zanimljive enigme?

Prema rečima direktora Direkcije Dragana Stojkovića, na zahtev većeg broja građana koji stanuju  u ulicama koje su povezane sa ulicom Francuskom, u okviru tekućeg održavanja gradskih saobraćajnica završeni su radovi na presvlačenju “lepeza”.

“Lepeze” su delovi trotoara koji su podignuti na viši nivo, i omogućavaju sprečavanje oticanje vode u dvoriša i ulice koje su ispod Francuske, pojašnjava Dragan Stojković, direktor Direkcije za izgradnju.

- Na ovaj način se rešavaju problem žitelja koji stanuju u ulicama koje su ispode Francuske ulice.

To ne znači da su onima koji žive u ovoj ulici, pak napravljeni problemi.

Ova ulica ima definisanu atmosfersku mrežu i uliv u Sobinsku reku, koji ćemo uskoro i proširiti za bolji odliv vode u reku.

Niko u Francuskoj neće imati problema da u njegovo dvorište ulazi voda. Ona će oticati samo duž saobraćajnice -  pojašnjava Stojković.

Kada su velike padavine, kao što su elementarne nepogode, dodaje Stojković, to je nešto što je van naših kontrola, tako da se tada ne isključuje mogućnost eventualnog prelivanja vode sa ulice u dvorišta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: