Letnji trend: Marama kao ukras na glavi

Zivot i stil - Četvrtak 14.08.2014 - 08:24

Dovoljno je da stavite maramu oko glave i da svom izgledu date origanalan pečat i učinite ga posebnim. Usput, ovaj omiljeni modni dodatak poslužiće vam i kao odlična zaštita od jakog sunca…

foto: carmen rodriguez/flickr.com foto: carmen rodriguez/flickr.com

Život čine sitnice, a modu detalji. Ako ovog leta želite da budete primećeni, stilisti preporučuju da svoj stajling obavezno upotpunite atraktivnim detaljima. Dovoljno je, na primer, da stavite maramu oko glave i da svom izgledu date origanalan pečat i učinite ga posebnim. Usput, ovaj omiljeni modni dodatak poslužiće vam i kao odlična zaštita od jakog sunca. Osim toga, zahvaljujući marami, nećete morati da fenirate kosu - biće dovoljno da kosu samo pokupite u razbarušenu punđu, rep ili pletenicu.

Razume se, ovaj atraktivni modni detalj možete da nosite na razne načine, pazeći pritom da stil vezivanja uskladite sa odabranom odevnom kombinacijom.

U šarolikom izboru naići ćete na različite modele od velikih do četvrtastih i malih, jednobojnih u neutralnim ili drečavim bojama, kao i prošaranih dezenima, printovima - cvetnim, geometrijskim, životinjskim, voćnim ili apstraktnim. Marame su zapravo idealna zamena za šešire i kape, a dizajnirane su od različitih materijala, od čvrstih i pamučnih do laganih i providnih.

Ovog leta naročito je moderan retro način vezivanja "a la" Odri Hepbern, koji je prepoznatljiv po tome što se marama veže na potiljku, a izgledu daje prefinjenu i elegantnu notu. Izdvaja se i džipsi stil, karakterističan po tome što je maramom prekriveno čelo i cela kosa, a odlično stoji uz boho odevne kombinacije. Nezaobilazan je i hipi stil za koji su idealne manje cvetne marame kojima se prekriva samo polovina glave, a kosa je potpuno puštena. U kežual varijantama ovaj aktuelan modni detalj možete nositi i kao traku ili ga vezati u mašnu.

Maramu možete da vežete i kao turban koji odlično stoji uz dugačke lepršave letnje haljine. Tako "skockani" bićete sigurno zapaženi, gde god da se pojavite.
 

NOVOSTI.RS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: