LIMUNOVO DRVO: Legenda živi

Lokalne vesti - Nedelja 10.04.2016 - 18:38

U četvrtak, 14. aprila 2016. godine, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, sa početkom u 20 sati, biće održana projekcija dokumentarnog filma "Limunovo drvo", autora Branka Radakovića.

Fil o kultnoj grupi, Mladenović prvi zdesna Fil o kultnoj grupi, Mladenović prvi zdesna

Peti dugometražni film Branka Radakovića "Limunovo drvo", premijerno je prikazan 25. septembra 2015. godine u Zagrebu (na rodjendan i u rodnom gradu Milana Mladenovića), gde je imao četiri spektakularne projekcije, a beogradska premijera zakazana je za 23. april ove godine.

Autor je film počeo da snima decembra 2013, a postprodukcija je završena krajem jula 2015. godine.

Ovo je priča o kultnoj muzičkoj grupi ''Limunovo drvo'' koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine.

Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali, prisećaju se tog kreativnog razdoblja.

Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je ''Limunovo drvo'' jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava.

Sve to, potkrepljeno je i unikatnim snimcima sa njihova dva koncerta (jedan je iz 1978. godine, a drugi iz 1979. godine) na kojima se jasno čuje neponovljiva energija i originalni autorski pečat.

Učestvuju: Nebojša Pajkić, Milutin Petrović, Branimir Lokner, Srđan Gojković, Dušan Kojić, Momčilo Rajin, Zoran Lesendrić, Ljubomir Jovanović, Petar Janjatović, Zoran Radomirović, Dragomir Mihailović, Dubravka Marković, Miroslav Dukić, Vladimir Janković, Dušan Vesić, Sandra Rančić, Milan Stefanović, Jadranka Janković, Ivan Ivačković, Aleksandar Žikić, Dragan Ambrozić, Ivana Kronja.

Scenario, kamera, montaža i režija: Branko Radaković

Trajanje: 70 minuta

Ulaz je slobodan

Pokrovitelji: Grad Vranje i Narodni muzej Vranje, a organizator je  Sladjan Frenki Stojanović.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: