Ljupka, Brega i fašizacija javne scene

Lokalne vesti - Petak 16.01.2015 - 12:48

Estradna zabavljačica Ljupka Stević uzela je za tri sata pevanja za doček pravoslavne Nove godine u centru Vranja 4.000 evra.

Donatori časte: Bregović i Stevićka Donatori časte: Bregović i Stevićka

Nju su, tvrdi gradonačelnik Vranja Zoran Antić, platili sponzori koji se i dalje čuvaju u tajnosti.

Reč je o poprilično ozbiljnoj cifri koju naplaćuju i mnogo zvučnija imena, ali njen nastup pada u senku najavljivanjem koncerta Gorana Bregovića za Dan grada 31. januara koji će koštati, ni manje ni više, nego 29. 000 evra.

I to će, kaže Antić, da plate sponzori, a da li će njihova imena biti objavljena na koncertu ili ne, zavisi od dogovora sa menadžerom Gorana Bregovića.

Antić je rekao da svi oni koji zbog dočeka pravoslavne Nove godine „dele lekcije“ to prestanu da rade, jer su skoro svi gradovi i opštine organizovali doček i to parama iz budžeta.

– Nemoj da krenem da nabrajam ko je sve iz budžeta izdvojio i do 100.000 evra za doček Nove godine.

Nemoj niko da mi deli lekcije i da mi populističko-demagoškim pričama spočitava razne uštede. Svi su dobili iz republičkog budžeta novac, osim Vranja i niko nije štedeo.

Dosta je više glupiranja i mlaćenja prazne slame – kaže Antić.

Govoreći o Bregovićevom koncertu za Dan grada, Antić je objasnio da će Goranu Bregoviću biti plaćeno 26.000 evra, a 3.000 evra će koštati ozvučenje i ostala oprema.

– Taj novac je obezbeđen od prijatelja grada, odnosno sponzora. Ovo kažem jer mi je muka od malograđanštine i tog korišćenja nemaštine građana u svakom obliku institucije kulturološkog načina života i potreba građana.

To je čista fašizacija društva i ja se nikada tako neću ponašati. Ne možemo nikada svi biti isti i da svi volimo sve.

Postoje građani koji vole da slušaju Cecu, Seku, Miru, Ljupku, Peru, Miku, Žiku, zatim ima ljudi koji vole Bregovića, Magazin, Nove fosile, dakle postoje razlike u društvu.

Moramo se prilagođavati strukturi društva. Struktura društva u Vranju kaže Goran Bregović i onda će Goran Bregović pevati za Dan grada – kaže Antić.

Na priče o tome kako pojedini građani neće koncert Bregovića, već radna mesta, Antić odgovara da ti građani nekog drugog moraju da pitaju zašto nemaju radna mesta i kada će ih biti.

Kako je rekao na kraju, „koncerta će biti i svaka diskusija na tu temu je završena“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: